Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nansen (1 1/2) skulle bare på oppdagelsesferd

Ulvealarm, nødtelefoner og trafikkaos i Ås sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I den grad noe slikt finnes, ble det slått full ulvealarm i Ås sentrum i ettermiddag. Forbipasserende trodde ikke sine egne øyne, biler stoppet midt i gata og politiets nødtelefon ble nedringt av folk som ikke var i tvil: Det gikk en ulv løs i byen!

Politiet rykket ut for å ordne opp i trafikkaoset som oppsto, og Viltnemda ble varslet om observasjonene. Men ulven i Ås viser seg å være en rastløs men vennligsinnet Siberian Husky.

Skulle hjem til mor

Nansen, som hunden heter, sto bundet til en løpestreng utenfor huset til Hans Kortner Ryen i Ås, kjæresten til matmor Hanna Storm. Løpestrengen var ikke lang nok, syntes det grå, kraftige dyret.

- Jeg var på skolen da jeg fikk telefon fra naboer som hadde sett ham hjemme hos meg, da skjønte jeg at han hadde stukket av. Ei god stund senere hørte noen på radioen at det var sett ulv i Ås, og da vi leste detaljene i nettavisene skjønte vi hvilket dyr det egentlig var. Jeg fikk litt sjokk, og hadde ingen anelse om hvor mye oppstyr han hadde laget, ler Hanna.

Hun forklarer at Nansen trolig tuslet tvers gjennom sentrum mellom de to boligene i ren hjemlengsel.

- Hunden har aldri vært på avveie på denne måten tidligere. Men jeg hadde vært borte et par timer, så han ble nok bare veldig utålmodig, tror den 24 år gamle eieren.

Nysgjerrig Nansen

KUN EN FJERN SLEKTNING: Nansen er ingen ulv, men en Siberian Husky. Foto: HANS KORTNER RYEN
KUN EN FJERN SLEKTNING: Nansen er ingen ulv, men en Siberian Husky. Foto: HANS KORTNER RYEN Vis mer

Studenten har forståelse for at mange Ås-beboere sperret øynene opp.

- Nansen hadde klart å dra av seg halsbåndet, og da så han nok kanskje enda mer ut som en ulv. Samtidig skygger han normalt unna når han treffer fremmede mennesker, så ja, jeg kan skjønne at noen tenkte i de baner, sier Hanna, som vurderer å holde «ulvehunden» innendørs en periode framover.

- Han er altså ulveaktiv av utseende, men veldig snill og sosial til vanlig, og finnes ikke skummel. Jeg håper ingen ble skremt, sier hundeeieren.

Hun kan bekrefte at navnevalget ikke er tilfeldig

- Den første eieren ga ham navnet Nansen fordi han var så nysgjerrig og utforskende som valp, ler Hanna.

Nansen (1 1/2) skulle bare på oppdagelsesferd
<B>IKKE SKUMMEL:</B> Matmor Hanna Storm lover at Nansen ikke utgjør noen trussel mot befolkningen i Akershus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling