Naomie ble satt fyr på av eksen da hun skulle hente fireåringen

- Det eneste jeg tenkte var at jeg måtte overleve. At jeg måtte overleve for barna mine, sier trebarnsmora.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Naomie Breton opplevde sitt største mareritt da hun etter skoletid mandag møtte ekskjæresten Roosevelt Mondesir utenfor 7-Eleven i Boynton Beach i den amerikanske delstaten Florida.

Paret brøt opp i vår etter flere ubehagelige episoder der Mondesir hadde oppført seg truende. Bretons eksmann har også vært truende i månedene etter at det ble slutt.

I stedet for som avtalt å få overlevert fireåringen som hadde vært hos faren sin, møtte Mondesir opp med en kanne bensin og en kniv. Breton prøvde å kjempe i mot, men Mondesir fikk overtaket og helte bensin over henne før han tente på. En brennende Breton ble fanget på film av overvåkningskameraet til 7-Eleven, noe som førte til svært stor oppmerksomhet rundt den grufulle handlingen.

Tenkte på barna Breton pådro seg andre- og tredjegrads forbrenning på armene, magen og ansiktet. Totalt har hun brannskader på 13 prosent av kroppen, og hun har svært store smerter etter angrepet. Foran seg har hun måneder, kanskje år, med behandling.

Men det var én ting som ga henne styrke da hun kjempet for livet og som gjorde at ikke skadene ble enda større: Tanken på hennes tre sønner.

- Det eneste jeg tenkte var at jeg måtte overleve. At jeg måtte overleve for barna mine, var det som holdt meg i livem, sier Naomie Breton i et eksklusivt intervju med ABC, et intervju du kan se i videoen øverst i denne saken.

- Han har kniv! Sittende med bandasjer over store deler av kroppen og med åpne sår i ansiktet, er Breton fortsatt sterk for barna sine. Hun forteller om eksen som først helte bensin over henne, før han klarte å dra henne ut av kiosken og tenne på lighteren.

- Jeg tok fyr. Jeg startet å skrike og jeg forsøkte å få av meg klærne som brant, sier Breton.

Etter å ha fått av seg de brennende klærne, ringte hun selv nødtelefonen.

- Han satte fyr på meg, OK?! Han satte fyr på meg! Han er fortsatt her, han har en kniv! skrek den livredde trebarnsmora.

- Glad jeg er i live Breton har nå lagt det grufulle angrepet bak seg og ser framover til et liv med barna sine. Eksmannen er siktet for drapsforsøk og kommer neppe ut med det første.

- Jeg er bare glad for at jeg er i live. Når jeg ser på videoopptaket, skulle jeg egentlig ikke vært her i dag.

Ifølge tall fra Likestillings- og diskrimineringsombudet har ni prosent av norske kvinner og to prosent av norske menn opplevd gjentakende vold fra ektefelle eller samboer. Totalt er menn mer utsatt for vold, men kvinner er sterkt overrepresentert som offer i nære relasjoner. Fra 2000 til 2009 ble 79 kvinner drept av sin ektefelle eller samboer, mot kun seks menn.

SIKTET: Roosevelt Mondesir er siktet for drapsforsøk på eksen etter at han truet henne med kniv, helte bensin over henne, før han tente på. Han ble pågrepet kort tid etter angrepet.
SIKTET: Roosevelt Mondesir er siktet for drapsforsøk på eksen etter at han truet henne med kniv, helte bensin over henne, før han tente på. Han ble pågrepet kort tid etter angrepet. Vis mer