Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Napster i retten i oktober

Etter at Napster anket og slapp å stenge nett-tjenesten etter en domsavgjørelse i juli, er det klart for en ny runde i retten i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Napster er et program som gjør det mulig for folk på nettet å bytte musikkfiler. En føderal ankedomstol offentliggjorde i går at Napster skal inn for høring i løpet av den første uken i oktober, skriver Digi.no.

Plateindustrien som har saksøkt Napster mener nettstedet oppfordrer millioner av nettbrukere til ulovlig nedlasting av opphavsrettsbeskyttet musikk.

Appelldomstolen stoppet en midlertidig ordre som ble gitt i juli om at Napster måtte stenge. Rettens bekjentgjørelse kom etter press fra ulike grupper som støtter Napster.

En av de største organisasjonene som har gitt sin støtte til Napster er Consumer Electronic Association (CEA), som representerer 600 medlemmer inkludert aktører som America Online, Microsoft, Apple Computer og Intel.

CEA mener at hvis dommerens avgjørelse brukes som presedens i andre rettssaker, kan dette hemme utviklingen av forbrukerorientert teknologi, skriver Digi.no.

(Dagbladet.no)