Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Napster stenger sine sider

Nettstedet Napster må stenge sine sider fra i morgen av. En amerikansk domstol slår fast at Napsters formidling av kjente artisters musikk bryter med loven om opphavsrettigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plateindustrien og artister verden over er glad for avgjørelsen dommer Marilyn Hall Patel i San Francisco kom til i sin kjennelse.

Napster fungere som en formidlingsentral for musikk. Ved hjelp av et dataprogram, som kan lastes ned fra Napsters side, kan nettbrukere verden over få tilgang til gratis musikk av kjente artister. 70 millioner mennesker antas å bruke Napster teknologi i år, og tallet er ventet å øke raskt.

Plateindustrien har kjempet lenge for å stanse Napsters virksomhet. Ankepunktet har vært at Napster påfører platebransjen milliarder i tapt omsetning. I tillegg har de hevdet at Napster formidling bryter med lov om opphavsrettighet, ettersom artistene ikke får betalt for musikken som lastes ned fra nettet.

Napster mener at situasjonen er motsatt. De viser til undersøkelser som viser at de som laster ned musikk forstatt kjøper like mange CD'er som før, i noen tilfeller flere. Det er ventet at Napster kommer til å anke rettsavgjørelsen.

ANKER: Napsters advokat David Boise sier de vil anke dommen mot nettstedet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media