SKULLE SE SCOOTER:  Om lag 13 500 hadde kjøpt billett til å se Scooter (bildet) og andre nittitalls-legender i Valhall Arena lørdag kveld. Festen endte i innslippskaos. Foto: DPA / NTB Reuters
SKULLE SE SCOOTER: Om lag 13 500 hadde kjøpt billett til å se Scooter (bildet) og andre nittitalls-legender i Valhall Arena lørdag kveld. Festen endte i innslippskaos. Foto: DPA / NTB ReutersVis mer

- Når 13 500 berusede personer skal inn på et slikt arrangment, blir det fort kaos

Politiet om nittitallsfesten som endte i kaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Å kalle dette arrangementet en katastrofe vil være tidenes underdrivelse».

Slik oppsummerer en deltaker på Twitter konserten «We love the 90's» i Valhall arena i Oslo lørdag kveld.

Med nittitalsstjerner som Scooter, Shaggy og E-Type på konsertplakaten, skulle arrangementet bli en real fest for om lag 13 500 nittitallsfantaster, men festen endte i stedet som et totalt innslippskaos.

Politiet ble varlset Politiet forteller til Dagbladet at de fikk mange telefoner fra deltakere som var bekymret for knuffing, stort trykk og generell misnøye i den lange køen inn til 90-tallets egne vugge.

De hadde selv mannskaper på stedet som hadde hovedansvaret for vaktholdet på Valhall. Men det skal ha vært vaktene i døra som skapte kaoset da de plutselig bestemte seg for å lette på trykket i køen.

- Vi forstod det sånn at det var veldig press på inngangen en stund da publikum skulle inn. For å lette på trykket, bestemte vaktene seg i en periode for å slippe inn en større gruppe tilskuere uten at billetter ble kontrollert, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hadde gyldig billett - slapp ikke inn Etter hvert gikk vaktene tilbake for å etterkontrollere de som hadde sluppet inn, ifølge politiet. Trykket fra publikum lettet også, men så skjedde det som satte sinnene i kok for dem som kom i siste liten til nittitallsfesten:

- Det kom folk med gyldig billett som ikke slapp inn fordi det var fullt, sier operasjonsleder Jøkling, som legger til at alle med gyldig billett slapp inn til slutt.

Han legger til:

- Når 13 500 berusede personer skal inn på et slikt arrangement, blir det fort litt kaos.

- Krevde innslipp-stopp «We Love The 90s»-arrangør Thomas Borgvang forteller til VG at de solgte 13 486 billetter til konserten. De hadde tillatelse til å selge 13 500. Ifølge Borgvang var det Oslo brann- og redningsetat som krevde midlertidig stopp i innslippet. Det skal igjen ha ført til de lange køene.