- Når åpner Prekestolen?

Spørsmålene hagler hos norsk turistinformasjon - spesielt når amerikanerne kommer på besøk. Dumme spørsmål som «Når åpner Prekestolen?» og «Er det lov å bruke olabukser i Norge?» er ikke uvanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Oslo turistinformasjon har alle ei egen bok hvor morsomme episoder og dumme spørsmål blir loggført. De fleste opplever at amerikanske turister er de som spør mest og kan minst om turistmålet Norge. Her er et utvalg av episoder og spørsmål.

Artige oversettelser

Bergen lokker med å være «The Gateway to the Fjords» (Inngangsporten til fjordene). I den forbindelse var det en engelsktalende turist som fikk for seg å spørre:

«When does the gate close?» (Når stenger porten?)

Fra Bergen er det også mange som tar turen til Flåm og Gudvangen som i brosjyrene betegnes som «Norge i et nøtteskall». Når turistene da skal gjenfortelle hvor de har vært, har det blitt mange artige oversettelser.

«Norway in a coconut», «Norway - the nutty way» og «The road of a thousand nuts».

Vi spør Inger Balean, avdelingssjef ved Bergen turistinformasjon, om det ikke er fare for at de begynner å le av turistene?

- Nei, vi må ikke le av turistene, men bare oppklare misforståelser. Det er jo ikke alltid vi nordmenn har gjort hjemmeleksa vår når vi drar til utlandet heller, sier Balean.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer