«Når Arbeiderpartiet snakker slik om islam, er det alvorlig grunn til bekymring»

Frykter danske tilstander i Norge.

DIALOGENS MANN: Islam-kjenneren og professoren i interreligiøse studier, Oddbjørn Leirvik, lurer på om Arbeiderpartet og Martin Kolberg skjønner at de kan være i ferd med å ødelegge for 20 års møysommelig og tillitsbyggende dialogarbeid. Foto: Rune Myhre/Dagbladet
DIALOGENS MANN: Islam-kjenneren og professoren i interreligiøse studier, Oddbjørn Leirvik, lurer på om Arbeiderpartet og Martin Kolberg skjønner at de kan være i ferd med å ødelegge for 20 års møysommelig og tillitsbyggende dialogarbeid. Foto: Rune Myhre/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Jens i kveld: - Kolberg sa det selvsagte

(Dagbladet.no): Det er ikke bare stortingspresident Torbjørn Jagland som reagerer på måten Arbeiderparti-strategen Martin Kolberg snakker om radikal islam. Nå refses Kolbergs uttalelser om at Ap vil bekjempe «radikal islam» også av en av Norges ledende eksperter på kristen-muslimske relasjoner.

- Aps  og Kolbergs hjelpesløse forsøk på å legge seg på en tøffere linje overfor islam, er virkelig bekymringsfullt. Nå går de ut og bruker begrep som - enten de vil det eller ikke - gir utrykk for at norske muslimer representerer en trussel, raser dialogforkjemperen og professoren i interreligiøse studier ved Universitetet i Oslo, Oddbjørn Leirvik, til Dagbladet.no.Vil barske segOddbjørn Leirvik har jobbet med dialogarbeid mellom religiøse grupper i flere tiår. Professoren fikk mye av æren for at de religiøse gruppene i Norge sto langt mer samlet enn hva de gjorde i Danmark under den såkalte Muhammad-karikatur-saken. Nå er han redd for at Norge er i ferd med å endres.

- Hvorfor ble begrepet «radikal islam» brukt nå, når PST stadig går ut og sier det ikke finnes noen stor fare for ekstrem islamisme? Min tolkning er at det skjer fordi Ap har et behov for å sende en tøffere melding til det norske folk for ikke å bli fraløpt av Frp, sier Leirvik og fortsetter:- Dette er et forsøk på å være barsk foran valgkampen. Det er ikke vanskelig å skjønne at de går ut på denne måten - for å demme opp for Frp-oppslutningen. Men jeg lurer på om de skjønner hvor farlig dette er?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer