- Når barna slår er det ikke skolens ansvar, men foreldrenes

Det mener leder for Stortingets utdanningskomité, Marianne Aasen (Ap).

NÅR BARN SLÅR: - Når barna slår lærerne er det ikke skolens ansvar, men foreldrenes. Det er de som må lære barna hva samfunnet forventer av dem, sier leder for Stortingets utdanningskomité, Marianne Aasen fra Arbeiderpartiet. Foto: SCANPIX
NÅR BARN SLÅR: - Når barna slår lærerne er det ikke skolens ansvar, men foreldrenes. Det er de som må lære barna hva samfunnet forventer av dem, sier leder for Stortingets utdanningskomité, Marianne Aasen fra Arbeiderpartiet. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Når barna slår lærerne er det ikke skolens ansvar, men foreldrenes. Det er de som må lære barna hva samfunnet forventer av dem, sier leder for Stortingets utdanningskomité, Marianne Aasen fra Arbeiderpartiet.

Dagbladet har tatt kontakt med samtlige hovedverneombud i norske kommuner. 62 av 100 melder at trusler og vold mot kommunalt ansatte er et stort problem - og at det øker. Det er økningen i skolene som skremmer hovedverneombudene mest.

Små barn truerDe forteller at små barn kommer med svært alvorlige trusler og fysiske angrep, kaster steiner mot hoder, slår etter hoder med stein i hånda, slår i hodet til ansatte med balltre.

- Lærere er blitt sykemeldt etter at de er blitt utsatt for mobbing, vold og trakassering fra elevene. Det er flere som er engstelige på vei til jobben, sier hovedvernombud i Re kommune Åge D. Abrahamsen til Dagbladet.

Les også: «- Jeg knekte nesa på læreren»

Må få konsekvenserNå etterlyser Ap-politiker Marianne Aasen flere konsekvenser for elever som ikke klarer å oppføre seg på skolen.

- Mange av de problemene vi har med utagerende barn som skulker, slår eller truer tror jeg har bakgrunn i for liten sammenheng mellom handling og konsekvens. Når man gjør noe galt bør det få konsekvenser, slik at man blir tvunget til å stå opp for det man har gjort, sier Ap-politikeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer