Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Når ble det sist gjort rent her?

Sveriges eldste kinarestaurant måtte stenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nok en restaurant i Gøteborg må stenge etter at det er avslørt omfattende hygieniske mangler på kjøkkenet, skriver Göteborgs-Tidningen (GT).

Avisa offentliggjør i dag de sjokkerende bildene som viser hvorfor Miljöforvaltningen, som har ansvaret for å kontrollere svenske utesteder, valgte å stenge Sveriges eldste kinarestaurant \'Kinesiska muren\'.


Restauranten har holdt til på Västra Skeppsbron i Gøteborg siden 1970-tallet. Spørsmålet er om det blitt vasket der siden den gang.

Det er kun en måned siden en bedrift som leverte mat til flere populære salatbarer i Gøteborg måtte stenge, etter det blant annet ble avslørt at stedet oppbevarte kyllingkjøtt i skitne bøtter på gulvet.

Fullt av ting

Et salig rot møtte inspektørene som kom uanmeldt på besøk 10. januar i år.

- Det var veldig skittent, og lokalene var fulle av saker og ting som ikke hører hjemme på noe kjøkken. Noen av matvarene ble ikke forvart i rett temperatur. Vi var heller ikke fornøyde med hvordan de svarte på våre kontrollspørsmål, sier inspektør Susanna Ulander.

Ble syk

STENGT PÅ DAGEN: «Kinesiska muren» var så rotete at inspektørene ikke klarte å se om det kan ha vært skadedyr i lokalene. Foto: GT
STENGT PÅ DAGEN: «Kinesiska muren» var så rotete at inspektørene ikke klarte å se om det kan ha vært skadedyr i lokalene. Foto: GT Vis mer

Inspektørene bestemte seg for å avlegge \'Kinesiska muren\' et besøk, etter at en restaurantgjest fortalte at han hadde blitt matforgiftet av å spise der. Gjesten hadde også lagt merke til at det så skitten ut i lokalene.

- Dermed ville jo vi vite hvordan det så ut inne på selve kjøkkenet også, sier Ulander.

Lokalene viste seg å være så forfalne og slitne at de i prinsippet var umulig å vaske. Ifølge Ulander kan det også ha vært skadedyr på det tradisjonsrike spisestedet.

- Om det hadde vært skadedyr der kunne du ikke ha sett dem. Det var umulig å få oversikt med alle de tingene som lå i veien. Men det er lett for skadedyr å trives i slike miljø, sier inspektøren til GT.

Avisa lyktes ikke å fa tak i restaurantens eiere.

image: Når ble det sist gjort rent her?
VILLE DU SPIST DETTE? Inspektørene reagerte på at maten ikke ble bevart i riktig temperatur.
<B>BLE SYK</B>: Inspektørene avla restauranten et besøk etter at en av gjestene ble matforgiftet.
<B> LETT BLANDING</B>: Kål, løk, veisalt, tomflasker og en trepalle sto lagret på samme sted.
<B>SIDEN 1970-TALLET</B>: «Kinesiska muren» har holdt til i Gøteborg siden 1970-tallet. Det er usikkert når det sist ble vasket her.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media