Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Når dagslyset kommer kan vi ta knekken på brannen

Brannvesenet kjemper for å holde flammene i sjakk.

SLIK KAN BRANNEN KVELES: Brannvesenet må kjempe for å holde flammene i sjakk mens de venter på at helikopterne kan komme dem til unnsetning i morgen tidlig. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet
SLIK KAN BRANNEN KVELES: Brannvesenet må kjempe for å holde flammene i sjakk mens de venter på at helikopterne kan komme dem til unnsetning i morgen tidlig. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FRØYA (Dagbladet): Ingen boliger er nå truet av brannen, men en hytte som lå om lag 3 kilometer vest for Sistranda ble rundt midnatt rammet av flammene som herjer på øya. Ifølge Adresseavisen var dette den første bygningen som har tatt fyr i forbindelse med brannen.

- Vi har godt håp om at vi kan ta knekken på brannen når dagslyset kommer, sier innsatsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Tom Åge Dahl til Dagbladet.

132 personer jobber mot flammene på Frøya i natt, meldte politiet på Twitter like over klokka 02.

Røde Kors er i beredskap med rundt 70 personer, klar til å bistå politiet med evakuering hvis det skulle bli nødvendig.

I sjakk Personer fra brannvesenet, Sivilforsvaret og frivillige grupper er nå ute i terrenget og bruker alle tilgjengelige slukkemidler. Arbeidet fortsetter kontinuerlig gjennom natta.

- Vestover er det rundt fem kilometer til nærmeste bebyggelse. Om vindretningen holder har vi dermed forholdsvis «god tid» med tanke på å holde brannen i sjakk fram til vi kan få helikoptrene i lufta igjen i morgen tidlig, sier Dahl til Dagbladet.

Varsler mulig evakuering Mens hundrevis av evakuerte nå er innkvartert blant annet på Hotell Frøya, kan det nå være aktuelt å evakuere ytterligere innbyggere fra Dyrvika.

- Flammene sprer seg raskere mot Dyrvika, og vi planlegger mulig evakuering av området nå, og varsler folk om dette slik at de er pakket og klare dersom vi iverksetter evakuering, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

STÅR I BRANN: Brannvesenet har ikke kontroll på lyngbrannen i Frøya kommune i Sør-Trøndelag. Her har kveldsmørket senker seg og brannen lyser opp himmelen. 
Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix
STÅR I BRANN: Brannvesenet har ikke kontroll på lyngbrannen i Frøya kommune i Sør-Trøndelag. Her har kveldsmørket senker seg og brannen lyser opp himmelen. Foto: Joakim Halvorsen / NTB scanpix Vis mer

Det er lagt en plan for eventuell evakuering i området Nesset, Dyrvik, Ervika, Yttersian.

Hele Norges coronakart