<strong>OVERLEVDE:</strong> Finda (fra venstre), Jeanette og Sia overlevde viruset legene ikke har noen kur mot; ebola. Nå forteller de sine historier, gjennom Leger Uten Grenser, som jobbet på spreng for å redde dem. Foto: Leger Uten Grenser / Sylvain Cherkaoui / Cosmos
OVERLEVDE: Finda (fra venstre), Jeanette og Sia overlevde viruset legene ikke har noen kur mot; ebola. Nå forteller de sine historier, gjennom Leger Uten Grenser, som jobbet på spreng for å redde dem. Foto: Leger Uten Grenser / Sylvain Cherkaoui / Cosmos Vis mer

Når de først er smittet, dør nesten 90 prosent av dem. Men disse lurte ebola-døden

Sjansen for at de skulle overleve det dødelige viruset var så godt som ikke-eksisterende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Først kommer feberen. Så diaré og oppkast. En intens smerte brer seg gjennom hele kroppen.

Når ebola-viruset først har satt seg i kroppen, betyr det døden for mellom 60 og 90 prosent av menneskene det rammer. Legene kan gjøre lite annet enn å håpe at pasienten blir frisk av seg selv.

Gravid og smittet

Ebolautbruddet er det verste i Vest-Afrika noen sinne. Så langt har over 887 mennesker mistet livet, ifølge WHO, og fortsatt står helsemyndighetene uten en kur mot det dødelige viruset. Helsearbeidere er nå så redde for å bli smittet, at de nekter å møte opp på jobb.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer