Når den ikke-asiatiske mannen svimer av, reagerer passasjerene øyeblikkelig

...Men ikke slik du venter deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvis du får et illebefinnende på t-banen i Shanghai, bør du ikke håpe på å få hjelp av dem rundt deg.

Da en ikke-asiatisk mann svimte av på linje 2 i den kinesiske storbyen tidligere i august, reagerte t-banepassasjerene rundt ham på en heller spesiell måte (se videoen øverst i saken).

I stedet for å hjelpe mannen som segner om på gulvet, viser overvåkningsvideoen at folk rundt ham heller spretter opp og haster mot dørene.

Idet passasjerene prøver å komme seg ut av t-banevogna raskest mulig, kan man også se en mann falle over ende i alt kaoset som oppstår. Mannen ligger da besvimt inne i t-banevogna.

«Samaritaner»-lov Dette er ikke første gang Kinas innbyggere viser seg motvillige til å hjelpe folk i nød.

I 2011 skapte saken om toåringen Wang Yue stor debatt i landet. Etter å ha blitt påkjørt av intet mindre enn to biler, ble den lille jenta ifølge New York Times forbigått av minst 18 personer før noen stoppet opp for å hjelpe henne.

Jenta døde av skadene åtte dager senere.

I fjor innførte den kinesiske byen Shenzhen ifølge NY Times landets første «samaritaner»-lov, kalt «Shenzhen Special Economic Zone Good Samaritans' Rights Protection Regulation». Lovens mål er å beskytte folk fra å bli stilt til ansvar hvis man prøver å hjelpe andre i god tro.

De siste årene har Kina hatt flere saker hvor folk som prøver å hjelpe andre i nød, har blitt stilt til veggs for å ha forårsaket eller medvirket til hendelsen.