Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Når dere angriper den islamske staten, blir dere angrepet

Amedy Coulibaly i video før han ble drept i kosher-butikken i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble en sju minutter lang video om «Soldat av kalifatet» spredt på internett. Den viser den drepte Amedy Coulibaly som holder en tale til kamera. Coulibaly var den som tok gisler på en kosher-butikk ved Porte de Vincennes i Paris fredag. Her ble fire av gislene drept.

Coulibaly, som ble drept da politiet stormet kosherbutikken, er også mistenkt for å ha skutt en politikvinne ved Montrouge torsdag i forrige uke. I videoen bekrefter han at det var han som «henrettet en politi 8. januar» ved Montrouge, i tillegg til å ha «henrettet fem jøder», melder Le Figaro. Han skal også ifølge seg sjøl ha «plassert eksplosiver i en bil som skal eksplodere i en gate i Paris».

Ifølge Le Figaros opplysninger, skal politi ha funnet en garasje med to biler forrige torsdag i Villejuif. Bilene var for salg, og hadde eksplosiver i seg.

Terrorgruppe Coulibaly forteller i den sju minutter lange videoen at han samarbeidet med de to brødrene Kouachi, som drepte 12 personer i terrorangrepet mot Charlie Hebdo. Rundt fire millioner franskmenn demonstrerte for ytringsfrihet og for å minnes de drepte i Frankrike i går.

Coulibalys kjæreste, Hayat Boumedienne, er ettersøkt av politiet, men er fremdeles på frifot.

- Brødrene (Kouachi) og meg var i samme gruppe, som var delt i to. De angrep Charlie Hebdo, jeg angrep politiet. Vi tok valgene sammen, om å dele oss, for å få til mest. Jeg hjalp til i deres prosjekt ved å gi dem noen tusen euro for å kjøpe det som måtte til, sier Coulibaly.

- Ikke greit å angripe Videoens autensitet ble begreftet i går av en kilde som er nær etterforskerne, melder Liberation. Også Coullibalys advokat bekrefter at det er hans avdøde klient som prater med et svart jihad-flagg på sin ene side. Et våpen på den andre. Coulibaly blir presentert som Abdallah Abu Basir al-Ifriqi i videoen.

Om motivene sier han følgende:

 - Det vi skal gjøre er legitimt, med tanke på hva de gjør. Dere angreper den islamske staten, og da blir du angrepet. Dere kan ikke tro det er greit å angripe, uten motangrep.

- Kjemper for Allah - Dere bomber jevnlig der borte. Dere har investert i styrker. Dere dreper sivile. Dere dreper krigende. Hvorfor? Fordi vi styrer etter sharia? (..) Er det dere som bestemmer hva som skal skje på vår jord? Nei. Vi vil ikke la dere gjøre det. Vi vil kjempe for å få fram Allahs ord.

- Jeg henvender meg til mine muslimske brødre over hele verden og spesielt i de vestlige land, og jeg spør: «Hva gjøre dere, mine brødre? Hva gjør dere når de fornærmer profeten gjentakende ganger? Hva gjør dere når våre brødre og våre søstre sulter»?

- Siden jeg kom ut (av fengselet) har jeg beveget meg mye rundt, jeg har hatt noen besøk i moskeene i Frankrike, og vært mye rundt i moskeene i Paris. Det er mange menn som er klare, de er i god form, det er unge sportsfolk. Hvordan, med tusenvis, millioner, er det ingen som forsvarer sine egne?

Coulibali bekrefter og at han støtter terrorgruppa IS.

   Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook.