- Når det er konserter vet vi jo at det kommer flere pasienter

Legevaktsjefen kaller «rocke-legen» inn på teppet.

IKKE SØT MUSIKK FOR LEGEVAKTSJEFEN: Legevaktsjef Frank Van Betten kaller «rocke-legen» inn på teppet etter at han skal ha skulket jobben for å gå på Iron Maiden-konsert i Bergen i går. Foto: Oddmund Lunde
IKKE SØT MUSIKK FOR LEGEVAKTSJEFEN: Legevaktsjef Frank Van Betten kaller «rocke-legen» inn på teppet etter at han skal ha skulket jobben for å gå på Iron Maiden-konsert i Bergen i går. Foto: Oddmund LundeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): «Rockelegen» som skulle vært jobb på legevakta i Bergen klokka 22 i går, ringte først kolleger for å høre om det var mye å gjøre. 

Så valgte han å gå på Iron Maiden-konsert isteden og kom på jobb ved 01-tiden. Da hadde det hopet seg opp med pasienter, blant andre publikum fra den samme konserten som en av de to oppsatte vaktlegene ikke ville gå glipp av.

- Leger kan ikke selv bestemme når de vil begynne på jobb selv om det er rolig når de ringer for å sjekke. Jeg ble ikke spurt. I så fall hadde jeg svart nei. Særlig når det er konserter og store arrangementer vet vi jo at det ofte kommer flere pasienter, sier sjefen for den kommunale Bergen legevakt, Frank van Betten, til Dagbladet.

van Betten sier han ikke har opplevd en slik situasjon de 13 årene han har vært sjef der.

Nå er legen strøket fra vaktlistene inntil sjefen har hatt et møte med han under fire øyne.

Sykehjem - Jeg har pratet med legen på telefon et par ganger i dag. Vi skal ha et møte en av de første dagene for å avklare videre hva som skjer. Det er det jeg kan konkludere med nå, sier legevaktsjefen til Dagbladet.

Han bekrefter at legen har sin hovedjobb på et sykehjem, og dermed ikke er blant fastlegene som har plikt til å fylle opp vaktlistene på legevakta.

Fastlegene må i gjennomsnitt fylle opp tre vakter pr. måned om natta eller til andre ubekvemme tidspunkter. Men de fleste allmennlegevaktene blir fylt opp med leger som jobber frivillig for Bergen legevakt.

Frivillig jobb - Denne legen har i gjennomsnitt flere vakter enn tre i måneden, og det har vært etter eget ønske, understreker legevaktsjef Frank van Betten overfor Dagbladet.

Ifølge bt.no, som har pratet med den erfarne rockelegen, ordnet raskt opp med pasientene var alvorlig syke da han kom på jobb etter konserten.

Han betegner konsertfraværet som «en bagatell», og viser til at også andre leger kutter vaktene sine på legevakta.

Han opplyser at han hadde påtatt seg å være medisinsk beredskapsvakt under konserten.

- Utakknemlige bergensere - Du skal være klar over er at bergenserne er ekstremt utålmodige og utakknemlige og kommer til legevakten med småting. Det er alltid kø på legevakten uansett. Jeg synes det er rart å gjøre et nummer ut av at noen kommer inn til legevakten med høysnue og må vente noen timer, sier legen til Begens Tidende nettutgave.

Legen sier han kan greie seg uten inntektene fra dise vaktene.

Ifølge bt.no tjener han om lag en million kroner.

Sykehjemslegen, som er glad i hardrock, beskriver Iron maiden-konserten som «en ganske artig opplevelse».

IRON MAIDEN: Legen kom flere timer forsinket på jobb på legevakten i Bergen i går. Heavy Metal-legendene i Iron Maiden ble prioritert. Foto: Torbjørn Grønning
IRON MAIDEN: Legen kom flere timer forsinket på jobb på legevakten i Bergen i går. Heavy Metal-legendene i Iron Maiden ble prioritert. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer