Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Når det gjelder denne jobben setter vi en øvre aldersgrense på 45 år

Ifølge vikarbyrået er det for «røft» for Eilen (58) i en barnehage.

- PROVOSERT: - Jeg takler et avslag på en søknad, men ble mektig provosoert over svaret jeg fikk, sier Eilen Walberg til Dagbladet. Foto: Privat
- PROVOSERT: - Jeg takler et avslag på en søknad, men ble mektig provosoert over svaret jeg fikk, sier Eilen Walberg til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Eilen Walberg (58) søkte jobb som  vikar i en barnehage, fikk hun et avslag hun aldri hadde forventet:

«Vi må dessverre si med en gang, at når det gjelder denne jobben setter vi en øvre aldersgrense på 45 år. Spesielt når søker ikke har vært i yrket før, eller på en stund. Dette er fordi jobben i barnehagen i dag er blitt veldig røff og svært krevende,» står det i avslaget gjengitt av Drammens Tidende i dag.

- Ekstremt provoserende Walberg satser på å være i jobb i mange år framover, men ble arbeidsledig da selskapet hun jobbet for la ned virksomheten.

Arbeidsmiljøloven slår fast at det er forbudt å diskriminere på grunnlag av alder. Men ifølge vikarbyrået som sendte henne det noe spesielle avslaget, har kundene «andre forventninger» enn en person over 45 år.

- Jeg ble ekstremt provosert, sier Walberg til Dagbladet.

Fikk annen jobb Hun har senere fått jobb i en annen type virksomhet, men mener vikarbyrået fortjener en smekk.

- Jeg takler et avslag på en søknad, men ble mektig provosoert over svaret jeg fikk fra vikarbyrået, sier hun til Dagbladet.

Også Nav-direktør Elisabeth Holen reagerer:

- Jeg har aldri hørt om noe lignende, sier hun til avisa.

- Andre krav Vikarbyrået står imidlertid på sitt:

- Man kan egne seg i en barnehage så lenge man lever, men dette er et vikarbyrå og barnehagene har en annen forventing - stiller andre krav - til vikarer som kommer fra byråer enn de som de leier inn privat, sier daglig leder Kari Anna Sandvik ved Alvens vikartjeneste til dt.no.

- Jeg har folk ansatt her som er over 45 år, men de har da erfaring fra barnehage fra tidligere, sier Sandvik til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!