Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Når dommedag kommer, bør du ha en slik i hus

Snakker i morse og på fillippinsk og lager seg bunkere og sprøe våpen. Slik forbereder «prepperne» seg på dommedag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Reality-showet «Doomsday Preppers» har fått fram mange interessante karakterer. Programmet, som sendes på National Geographic, handler om dem som gjør alt de kan for å være så godt forberedt på dommedag som overhovet mulig.

I videoen øverst i denne saken kan du møte en «prepper» som har bygget seg det ultimate dommedags-verktøyet.

Det har fått navnet «croval» og er på samme tid både en spade, en sag, en øks, en hammer, en stol, et våpen og en ølopptrekker. For å nevne noen av funksjonene.

- Når vi finner opp noe tenker vi på oss selv og vår familie og hva ville ha gjort hvis det var et elektromagnetisk angrep, sier oppfinneren Tim, som kaller seg en dommedagsgründer.

Den noe uvanlige spaden fant han opp da han pakket bagene han har liggende klar til dommedag.

- Den tar 13 forskjellige verktøyer som tidligere veide 20 kilo og kombinerer dem i ett verktøy som bare veier fem kilo, sier Tim.

«Doomsday Preppers» skal lanseres i Europa i høst, og i den forbindelse har Fox gjennomført en meningsmåling som viser hva vi nordmenn er mest redde for.

Men det spørs nok om vi her på berget kan vise til noen som er like klare for dommedag som Tim og de andre deltakerne i reality-showet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media