Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Når du ser på de republikanske debattene, vet du hvorfor vi trenger å investere i psykisk helse

Sanders' stikk til republikanerne under demokratenes debatt skapte de største overskriftene.

 VITSET MED REPUBLIKANERNE:  Debatten mellom Bernie Sanders og Hillary Clinton var ikke på langt nær like høylytt som republikanernes debatt, men på et tidspunkt ble stemmene hevet mellom kandidatene. Her, da Bernie Sanders vitset med republikanerne, var det imidlertid god stemning mellom kandidatene. Foto: NTB Scanpix
VITSET MED REPUBLIKANERNE: Debatten mellom Bernie Sanders og Hillary Clinton var ikke på langt nær like høylytt som republikanernes debatt, men på et tidspunkt ble stemmene hevet mellom kandidatene. Her, da Bernie Sanders vitset med republikanerne, var det imidlertid god stemning mellom kandidatene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Før den demokratiske debatten mellom Hillary Clinton og Bernie Sanders begynte i natt, slo CNNs kommentator-team fast én ting:

- Denne debatten blir ikke like rotete som de republikanske debattene.

For republikanernes siste debatt, ble av mange karakterist som den mest høylytte og uoversiktlige på lang tid.

Spøkte med de republikanske debattene Politico skrev i etterkant at CNN ikke klarte å kontrollere de republikanske kandidatenes angrep mot hverandre, og beskrev CNNs debatt-moderater som mer en tilskuer enn en ordstyrer.

Det gjorde Vermont-senator Bernie Sanders et poeng av under nattas debatt.

- Når du ser på de republikanske debattene, vet du hvorfor vi trenger å investere i psykisk helse, sa Sanders til stor latter fra publikummet i Flint i delstaten Michigan, som for tiden går gjennom en enorm vannkrise.

Debatten mellom Bernie Sanders og Hillary Clinton var heller ikke på langt nær like het som republikanernes debatt, men på et tidspunkt ble stemmene hevet mellom kandidatene.

- Unnskyld meg, jeg snakker! Da spørsmålet om hvorvidt det var riktig av amerikanske myndigheter å gi landets bilindustri en redningspakke på milliarder av dollar, brukte Hillary Clinton anledningen til å poengtere at Sanders ikke støttet forslaget.

- Jeg stemte for å redde bilindustrien. Han stemte mot å gi industrien pengene. Jeg tror det var en stor forskjell, sa Clinton, før Sanders begynte å svare:

- Hvis du snakker om Wall Street-redningspakka hvor noen av vennene dine ødela økonomien..., fikk Sanders sagt før han ble avbrutt av Hillary.

Det fant Sanders seg ikke i.

- Unnskyld meg, jeg snakker!, sa senatoren, ifølge Politico, som trekker fram hendelsen som én av ni høydepunkter under debatten.

Mer saklig debatt, ifølge Hillary Og begge kandidatene var også enige i at de forhold seg mer saklig til hverandre som politiske rivaler, enn sine republikanske motstykker.

- Vi har våre uenigheter, og vi havner i spreke debatter om saker, men sammenlign substansen i denne debatten med det du så på den republikanske scenen i forrige uke, sa Clinton, før Sanders fulgte opp med stikket til republikanerne.