- Når du stiller et pengekrav på denne måten, sier det seg selv at du ikke har noen svær bankkonto i bakhånd

Politiet mener gisseltakeren framstod som rasjonell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 41 år gammel mann er pågrepet og siktet etter at han tok en mannlig renholder som gissel på hotellet Royal Christiania i Oslo sentrum.

Hotellet fikk en lapp via roomservice om gisselsituasjonen i 10-tida i dag, og oppdaget fort at en renholder var borte. Det viste seg raskt at vedkommende var tatt som gissel. Politiet fikk varsel fra hotellet kl. 10.12.Gisseltakeren er en 41 år gammel østeuropeisk mann, som hadde bodd på hotellet siden 3. desember. 

- Han krevde en spesiell bil og en million euro, sier Johan Fredriksen, stabssjef i Oslo-politiet. Dagbladet vet at det var en Mercedes-Benz mannen ba om. Han framsa også en bombetrussel. 

- Det var snakk om en bombe som var plassert ut i Oslo, som skulle fjernutløses.Gisselet ble truet med et elektrosjokkvåpen og kniv.

Mannen ble til slutt pågrepet etter lengre samtaler med politiets forhandlere. 

- Han fikk ikke noen av kravene sine innfridd, sier Fredriksen. Fredriksen antyder at mannens hovedmotiv skal ha vært vinning. 

- Når du stiller et pengekrav på denne måten sier det seg selv at du ikke har noen svær bankkonto i bakhånd, sier Fredriksen. Fredriksen understreker at politiet hadde svært god beredskap på grunn av Nobel-utdelingen, men at gissesituasjonen ikke har noe med utdelingen å gjøre i det hele tatt. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer