Når en liten mus skal ut og fly ...

I snart fire døgn har ei lita skogmus lekt katt og mus med flyteknikere fra SAS, etter at den kom seg om bord i en av flyselskapets maskiner i Sverige. Alle midler er tatt i bruk for å fange musa, blant annet såpe, hvetemel, musefeller og selvfølgelig flere velduftende modne guloster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om det var musemor som skulle hjem fra Arlanda til Kiruna i jula, eller om den reiseglade skogmusa bare var ute etter å samle bonuspoeng fra SAS, vites ikke. Musa ble oppdaget fredag av renholdsarbeidere i Kiruna, som klargjorde flyet for en ny reise tilbake til Sveriges hovedstad. Det lille dyret pilte av gårde før noen klarte å fange den.

Full alarm

Det ble slått full alarm. Den lille skogmusa kan gnage i stykker ledninger, som i verste fall kan sette sikkerheten til passasjerer i stor fare. Samtidig som en storslått leteaksjon ble satt i gang i Kiruna, måtte SAS finne alternativ transport for de om lag 160 passasjerene som skulle til Stockholm med flymaskinen «Oleg».

- Den lille skogmusa har påført oss en god del ekstrautgifter, uten at jeg kan si eksakt hvor mye, forteller informasjonssjef Bertil Terntert i SAS Sverige til Dagbladet.

Blindpassasjer

Ingen vet hvordan musa har klart å komme seg om bord, men trolig har den sjekket inn på Arlanda og blitt med som blindpassasjer til Kiruna.

I går ble den museinvaderte flymaskinen fløyet til Arlanda for nærmere undersøkelser. De to pilotene og musa var de eneste som var om bord.

Musefeller

SAS tar ingen sjanser og går nå hardere til verks. Blant annet skal hvetemel strøs på gulvet i flykabinen for å avsløre fotavtrykkene til den lille gnageren.

- Det er mulig at musa allerede har fløyet sin vei. Hvis vi ikke finner skogmusa i løpet av dagen, får vi ta sjansen på å slippe om bord passasjerer igjen, sier Bertil Terntert. Informasjonssjefen forsikrer at flyteknikerne foreløpig ikke har funnet noen defekte ledninger i SAS-maskinen.