Når grønt vil grønt fordrive

Godt nok, eller til å gråte av, var ett av flere spørsmål på gårsdagens klimakonferanse, skriver Erling Ramnefjell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Dette er godt nok, fastslo statsminister Jens Stoltenberg fredag da han nærmest avfeide kritikken fra dem som mener at statsbudsjettets klimaprofil er for svak.

– Det er så peanuts at det er til å gråte av, sa lederen av Lavutslippsutvalget, professor Jørgen Randers til Aftenposten i går. Så skuffet er han over oppfølgingen av de 15 utfordringene utvalget mener regjeringen og Norge må løse for å ta klimaproblemene på alvor. I går var det ett år siden Lavutslippsutvalgets rapport, «Et klimavennlig Norge» ble lagt fram. I tillegg til de 15 utfordringene, foreslo utvalget også 11 strakstiltak som burde gjennomføres innen utløpet av inneværende stortingsperiode.

Utvalget har sammenliknet sine forslag med hva som er gjort, og konstaterer at regjeringen har startet arbeidet med fem av tiltakene, men det er langt fram før de er gjennomført. I fem andre tiltak er lite og ingen ting gjort. Utvalgsleder Randers sammenfatter situasjonen slik at det er gjort en del på folkeopplysning og CO2-håndtering mens det skjer lite med vindkraft til havs og bilavgifter. Han er helt enig i kritikken av klimameldinga som ble lagt fram i slutten av juni og mener den ikke er konkret nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer