«Når har Cato Schiøtz begynt å lespe?»

TV 2-tabbe på direkten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ikke alt gikk etter planen under TV 2 Nyhetskanalens direktesendte intervju med advokat Cato Schiøtz i dag. Midt under intervjuet lyder plutselig en stemme på lufta: «Når har Cato Schiøtz begynt å lespe?»

Nyhetskanalens redaksjonssjef Silje Hovland bekrefter episoden.

- Det er helt riktig. Det var vårt nyhetsanker Jan Øyvind Helgesen som ved en feil kommenterte intervjuet mens mikrofonen sto på. Det skal selvfølgelig ikke skje, det var en tabbe, og vi er veldig lei oss for det, sier Hovland til Dagbladet.

- Så ikke rødlyset Intervjuet med Schiøtz skjedde i forbindelse med at han og advokatkollega Pål Lorentzen la fram en ny begjæring om at den såkalte Torgersen-saken gjenopptas. Det var midt under intervjuet med Nyhetskanalens utegående reporter Nils Gunnar Lie at kommentaren fra Helgesen gikk ut på lufta.

- Han var ikke oppmerksom på rødlyset i studio. Man hører for øvrig at noen drar ned lyden nesten med en gang han begynner å snakke, sier redaksjonssjefen.

Hovland sier nyhetsanker Helgesen tar episoden tungt.

- Han var veldig lei seg for det. Som et plaster på såret kan vi meddele at Schiøtz var klinkende klar i det han sa, sier Hovland.

- Nytt for meg Schiøtz selv stiller seg undrende til at han skal ha lespet under TV 2-intervjuet, men tar det hele med godt humør.

- Nei, dette er helt nytt for meg. Jeg visste ikke at jeg har begynt å lespe, sier han lattermildt til Dagbladet.

Høyesterettsadvokaten tar heller ikke nevneverdig anstøt av at uttalen hans ble kommentert på direkten av TV 2s medarbeider.

- Det spiller ingen rolle. Nå har vi Sør-Sudan og Ukraina, så det fins andre ting å bekymre seg over enn dette, sier Schiøtz, og avslutter spøkefullt:

- Jeg beklager at jeg lespet, jeg visste ikke at jeg lespet, og jeg skal aldri gjøre det igjen.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer