Statsbygg gir innsyn - Slottet hemmeligholder:

- Når hoffet bruker fellesskapets penger, må de fortelle hvordan

Stortingsrepresentanter kritiserer hoffet for hemmelighetsfull forvaltning av statlige eiendommer.

FÅR KRITIKK: Hoffsjef Gry Mølleskog (hvit hjelm til venstre) og Det kongelige hoff får kritikk for omfattende hemmelighold av hvordan de forvalter penger til statlige eiendommer. Her inspiserte de arbeider i Midtstallen, som ble ferdigstilt som Dronning Sonja Kunststall i 2017. Til venstre står Slottets kultursjef Maisen Bonnevie.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Hoffsjef Gry Mølleskog (hvit hjelm til venstre) og Det kongelige hoff får kritikk for omfattende hemmelighold av hvordan de forvalter penger til statlige eiendommer. Her inspiserte de arbeider i Midtstallen, som ble ferdigstilt som Dronning Sonja Kunststall i 2017. Til venstre står Slottets kultursjef Maisen Bonnevie. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hvert år bruker Det kongelige hoff flere titalls millioner fra statsbudsjettet til vedlikehold og renovering av statlige bygninger. Det er vanlig å leie inn private selskaper til jobbene. Mye skjer i hemmelighet, uten innsyn for allmennheten.

- Når det er offentlige penger inne i bildet, så bør det være en svært stor grad av åpenhet om hvordan de forvaltes, sier stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås (Ap) til Dagbladet.

- De må fortelle

Lauvås er medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen, som styrer pengestrømmen til hoffet.

Forrige uke avslørte Dagbladet hvordan et malerselskap der daglig leder var under politietterforskning for økonomisk kriminalitet, fikk en jobb til 6,9 millioner kroner på Slottet. Det til tross for at slottsforvalteren kjente til etterforskningen. Mannen fikk seinere et forelegg. Slottsforvalteren gikk av etter spørsmål fra Dagbladet i april.

Men Hoffet hemmeligholder fremdeles leverandører og pengebruk, og vil ikke gi innsyn i hvordan de har brukt pengene fra Stortinget. Det vekker reaksjoner.

Lauvås har selv lang erfaring med økonomistyring og spørsmål om innsyn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer