- Når Jaquesson skriver «lass av fett», er hun ei voksen dame som æreskjeller en gutt

Det er røft, men det er ikke usaklig, svarer hun.

REAGERER: Forfatter av boka «Feit. Mitt liv som tjukkas», Kristian Fjellanger reagerer kraftig på Kari Jaquessons siste blogginnlegg om Jørgen Foss. - Når hun bruker uttrykk som «lass av fett», er hun ei voksen dame som ærekjeller en gutt som ingen veit hvordan det er å være. Hun gir ham også en diagnose, og hvem er hun som kan det? sier Fjellanger. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
REAGERER: Forfatter av boka «Feit. Mitt liv som tjukkas», Kristian Fjellanger reagerer kraftig på Kari Jaquessons siste blogginnlegg om Jørgen Foss. - Når hun bruker uttrykk som «lass av fett», er hun ei voksen dame som ærekjeller en gutt som ingen veit hvordan det er å være. Hun gir ham også en diagnose, og hvem er hun som kan det? sier Fjellanger. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kristian Fjellanger som er forfatter av boka «Feit. Mitt liv som tjukkas», reagerer kraftig på Kari Jaquessons siste blogginnlegg.

I innlegget skriver Jaquesson at lederen for Landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss, skylder på alle andre enn seg selv for sin overvekt når han i en artikkel i Vårt Land i dag sier at han blir forvirret av helsemyndighetenhes kostråd.

«Grunnen til at ble så svær, Jørgen, er ikke fordi du ikke forstår kostråd, det er fordi du av grunner bare du kjenner har gjemt bort ditt egentlige jeg i et lass av fett», skriver Jaquesson på sin blogg.

- Det er sjelden jeg ikke tror det jeg leser, men det skjedde da jeg leste dette innlegget. Når man går tom for argumenter tyr mange til usakeligheter, og det er det Jaquesson har gjort her, sier Fjellanger til Dagbladet.

-Æreskjelling Han mener hun går til personangrep på Foss.

- Når hun bruker uttrykk som «lass av fett», er hun ei voksen dame som æreskjeller en gutt som ingen veit hvordan det er å være. Hun gir ham også en diagnose, og hvem er hun som kan det? spør Fjellanger.

Fjellanger sier at han ikke forstår hva Jaquesson forsøker å oppnå med innlegget på bloggen.

- Hun ønsker å framstå som en seriøs helseekspert, men hvilke positive bidrag gir en slik æreskjelling av Jørgen Foss? Eller hvordan stimulerer dette utspillet folk til å spise sunt eller gå tur? Hun er et kjent ansikt, og jeg skjønner ikke hva hun vil oppnå med dette. Hun burde heller bruke energien sin på noe mer fornuftig, sier Fjellanger.

- Røft, men ikke usaklig I en epost til Dagbladet skriver Kari Jaquesson at hun er usikker på hva Fjellanger mener med usakligheter.

- Å bruke et uttrykk som «et lass med fett» er røft, men det er ikke usaklig, sier hun.

BLOGGER: Kari Jaquesson blogger i dag om Jørgen Foss. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BLOGGER: Kari Jaquesson blogger i dag om Jørgen Foss. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Hun mener at hun ikke æreskjeller Foss i blogginnlegget, slik Fjellanger hevder.

- Dette utspillet er en reaksjon på at Jørgen Foss i egenskap av talsperson for en interesseforening kaller myndighetenes kostråd for latterlige. Han fremstiller det som umulig å vite hva man skal spise og at det er statens skyld. Foss og Fjellanger maner jeg stigmatiserer overvektige. Jeg vil påstå at det er Foss som gjør det ved å fremstille overvektige som noen viljeløse, kunnskapløse stakkarer. Det er min oppfatning at Foss gjennomgående bedriver ansvarsfraskrivelse og ramser opp hvilke feil i samfunnet som gjør folk overvektige, skriver Jaquesson.

- I blogginnlegget oppfordrer jeg til å søke terapihjelp slik at man kan få en økt selvinnsikt på hvorfor man overspiser, hvilke behov og følelser det er man prøver å dekke, legger hun til.

- Har du forståelse for at Fjellanger reagerer?

- Ja, jeg kan forstå at Fjellanger reagerer. Han har vært i samme situasjon selv med overspising og alt det kan inneholde av smerte. Jeg håper at han parallelt med treningen og endring av kostvaner har fått hjelp til å bli kjent med de kreftene i seg som drev ham til det slik at han slipper en runde nummer to. Jeg unner ham og alle andre som sliter eller har slitt med alle former for misbruk det aller beste. Dessverre er det mangelfulle tilbud på helhetlig hjelp og flere gode steder må legge ned eller innskrenke.

LEDER: Leder for landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LEDER: Leder for landsforeningen for overvektige, Jørgen Foss. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer