Du leser nå Dagbladet Pluss

Brith: - Jeg fikk angst etter demonutdrivelse

- Når jeg ser tilbake, er det helt vilt hvordan de voksne behandlet oss i pinsemenigheten

Brith vokste opp i den norske pinsebevegelsen. - Det var gjerne tre-fire digre mannfolk som sto over meg og ba.

HAR GÅTT VIDERE: Brith forteller at hun som barn ble utsatt for såkalt demonutdrivelse. I dag er hun psykiatrisk sykepleier, og opptatt av å hjelpe andre. <br>Foto: Sverre Jarild
HAR GÅTT VIDERE: Brith forteller at hun som barn ble utsatt for såkalt demonutdrivelse. I dag er hun psykiatrisk sykepleier, og opptatt av å hjelpe andre.
Foto: Sverre JarildVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smilet er der ofte. Blikket er vennlig og oppmerksomt. Brith Dybing (55) signaliserer trygghet. I snart 20 år har hun arbeidet som psykiatrisk sykepleier. Hun har en mastergrad i diakoni, der hun forsket i: «Troen som ble en byrde. Hvilken hjelp trenger mennesker som har vært i usunne religiøse miljøer?»

Hun er lokalpolitiker, sitter i styret i den frivillige hjelpeorganisasjonen Hjelpekilden, har arbeidet som frivillig i Kirkens Bymisjon i mange år, og hun holder foredrag.

Vi sitter ved et kafébord i Oslo. Brith tenker litt før hun sier:

- Når jeg ser tilbake, er det helt vilt hvordan de voksne behandlet oss i pinsemenigheten. Jeg var bare tolv-tretten år. Et barn. Men de forkynte for meg på samme måte som de gjorde for voksne. Og det kunne være voldsomt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.