- Når jeg skriver disse linjene, er jeg klar over at dette kanskje er siste gang

Mursis utenrikspolitiske rådgiver har lagt ut en siste hilsen.

KUPP: Mursis utenrikspolitiske rådgiver Essam el Haddad (t.v.) la i dag ut en melding om militært kupp en time før presidenten skal ha fått beskjed av hæren om at han var avsatt. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/NTBScanpix
KUPP: Mursis utenrikspolitiske rådgiver Essam el Haddad (t.v.) la i dag ut en melding om militært kupp en time før presidenten skal ha fått beskjed av hæren om at han var avsatt. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av Mohamed Mursis utenrikspolitiske rådgivere, Essam el Haddad, la i dag ut en siste hilsen på sin Facebook-side, en time før Hæren i Egypt fortalte Mursi at han ikke lenger er president.

- Militært kupp Der skriver han at et militært kupp er på vei.

- Når jeg skriver disse linjene er jeg fullstendig klar over at dette kan være siste gang jeg får skrive på denne siden.  For Egypt og for historisk korrekthet - la oss kalle det som skjer det det egentlig er: et militært kupp, skriver han.

Det var klokka 19 i dag at Mursi fikk beskjed om at han ikke lenger styrte landet, ifølge Al-Ahram.

- Demokrati ikke for muslimer Han skriver at et militært kupp er umulig uten at liv går tapt, og spår at Mursi-tilhengere vil bli angrepet.

- Det vil enten komme fra hæren, politiet eller leiesoldater. Det vil uansett bli blod. Og beskjeden som vil fanges opp i hele den muslimske verden er at demokrati er ikke for muslimer, skriver han.

Sjefen for grunnlovsdomstolen i Egypt, Adli Mansour, er utnevnt til midlertidig president, ifølge forsvarssjefen.

Mursi selv skal være fraktet til hemmelig sted, etter at grunnloven i Egypt i kveld ble satt til side og en midlertidig president innsatt i landet.

MELDING: Slik ser begynnelsen av meldingen fra Essam el Haddad ut. Skjermdump: Facebook
MELDING: Slik ser begynnelsen av meldingen fra Essam el Haddad ut. Skjermdump: Facebook Vis mer