Statsminister Jens Stoltenberg sammen med påtroppende justisminister Grete Faremo og påtroppende forsvarsminister Espen Barth-Eide foran slottet i Oslo fredag formiddag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg sammen med påtroppende justisminister Grete Faremo og påtroppende forsvarsminister Espen Barth-Eide foran slottet i Oslo fredag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Når Jens spør, skal det mye til å si nei

Grete Faremo sier hun er godt motivert for å ta over jobben som justisminister etter Knut Storberget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når Jens spør, skal det mye til å si nei, sier den avtroppende forsvarsministeren.

I 1996 trakk Faremo seg fra stillingen som statsråd i Thorbjørn Jaglands regjering etter at det fremkom at Berge Furre (SV) var blitt overvåket i forbindelse med at han ble oppnevnt som medlem i Lundkommisjonen. Hun var justisminister mens etterforskningen av Furre pågikk.

- Den gamle saken er historie. Jeg håper jeg har med meg nyttig erfaring. Jeg er godt motivert for jobben, sier hun.

Den nye justisministeren sier hun vil få fram fakta rundt det skjedde 22. juli og deler frustrasjonen til de etterlatte over at det må ta tid.

- Jeg vil ta initiativ overfor pårørendegruppa for å høre hvilke utfordringer og ønsker de har, sier hun.

Faremo får også tittelen beredskapsminister siden departementet skifter navn fra Justis- og politidepartementet til Justis- og beredskapsdepartementet.

- Når det gjelder norsk beredskap har departementet den sentrale rollen. Politiet står også sentralt. Så må vi se om det er tiltak vi kan gjøre bedre. Vi vil lære av 22. juli. Det vil jeg være opptatt av fra første dag, sier hun.

(NTB)