- Når kommer trollene ut?

Turistene i Geiranger tror de møter troll på veien. Her er de dumme spørsmålene turistinformasjonen må svare på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er mange som kommer og spør om trollene går ut i veien på Trollstigen, om de kommer til å møte troll når de kjører her, forteller turistguide Tarjei Myklebust ved turistinformasjonen i Geiranger.

Hit strømmer det turister fra store cruiseskip og dessuten kommer bilturister som vil kjøre Trollstigen. De har lest om troll og sett suvenirene i butikken. Nå vil de se de virkelige utgavene.

- Hva vi svarer? Nei, vi prøver å holde oss alvorlige, vi vil nok antakelig si at de ikke kommer til å se noen troll, sier Myklebust.

Redd for å møte isbjørn

For det hagler med kunnskapsløshet blant turisterne som kommer til bygda. Betjeningen kjemper om å holde seg alvorlige titt og ofte. De har til og med fått seg en egen bok der de skriver ned de dummeste spørsmålene de får. Det er ikke få.

- De lurer på om de må passe seg for isbjørn. Og mange tror vi lever i steinalderen, de spør om vi har vannklosett her, forteller Myklebust.

Når de er i Geiranger tror mange turister at de er på høyfjellet. Men turistinformasjonen ligger helt nede ved fjorden.

- Mange spør hvor høyt over havet vi ligger. De tror de er på fjellet selv om kontoret ligger en meter fra havet, sier Myklebust, som forteller at mange også lurer på hvor togstasjonen er i den bittelille bygda m,ed 200 innbyggere og hvor ferja til innlandsbygdene Otta og Lom går. Atter andre vil opp på isbreen i Geiranger. Men det har de jo ikke her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer