- Når Kreml ikke gjør noe for å fjerne spekulasjonene, kan det tyde på at det er mer alvorlig

Russland-ekspert skjønner lite av Putin-forsvinningen.

BORTE VEKK: Vladimir Putin er vanligvis svært synlig i verdensbildet. Nå har han imidlertid vært borte fra offentligheten i rundt elleve dager, og spekulasjonene rundt presidenten har tatt av. Foto: Reuters/NTB Scanpix
BORTE VEKK: Vladimir Putin er vanligvis svært synlig i verdensbildet. Nå har han imidlertid vært borte fra offentligheten i rundt elleve dager, og spekulasjonene rundt presidenten har tatt av. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han er ekspert på russisk politikk og har studert Russland i lang tid. Likevel forstår forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), Tor Bukkvoll, like lite av Putins elleve dager lange fravær fra offentligheten som de fleste av oss.

- Jeg lurer akkurat like mye som dere akkurat nå, og det er vanskelig å spekulere i hva i denne saken. Det som er klart er at elleve dager er lenge og at spekulasjonen rundt Putin aldri har vært så store. Det hjelper ikke å ha studert Russland for å skjønne dette, sier Bukkvoll til Dagbladet.

Skjebnemøte i dag Etter planen skal Vladimir Putin i dag møte Kirgisistans president Almasbek Atambajev i St. Petersburg. Hele verden venter i spenning på om verdens mektigste mann møter opp, og dermed roer de ville spekulasjonene om hva som har skjedd med den ellers svært tilstedeværende presidenten.

- Hvis han ikke møter opp i dag, vil virkelig spekulasjonene ta av. Ledere i hans posisjon, med så mye makt, har det vanskelig når ting ikke går særlig bra. Det blir veldig spennende å se hva som skjer i dag, sier Bukkvoll.

Ryktene rundt forsvinningen har versert i alle retninger, alt fra at Putin har fått barn med kjæresten Alina Kabajeva i Sveits, til at han er alvorlig syk eller død, eller rett og slett på ferie. Det har også blitt spekulert i om Putin er gjenstand for et kupp fra sine nærmeste allierte i Kreml. Den østerrikske avisa Kurier mener å vite at Putin har ryggproblemer og at en ekspert fra Wien har reist til Moskva for å behandle ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.