- Når mamma og pappa har gjort fæle ting, får vi sjokolade etterpå

Tre søsken i Akershus forteller om svært graverende seksuelle overgrep. Foreldrene er siktet i saken.

ALVORLIG: - Denne saken er svært omfangsrik og alvorlig, sier bistandsadvokat Gunhild Lærum. Hun representerer de tre mindreårige barna. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
ALVORLIG: - Denne saken er svært omfangsrik og alvorlig, sier bistandsadvokat Gunhild Lærum. Hun representerer de tre mindreårige barna. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et foreldrepar i Akershus er siktet for voldsbruk og gove seksuelle overgrep på sine tre sønner. Alle barna er mindreårige, og to av barna er under ti år. Foreldreparet nekter straffskyld både for anklagene om vold og seksuelle overgrep, ifølge deres forsvarer Unni Fries. Siktelsen innebærer blant annet flere samleier med barna over en lengre periode. Dette har en strafferamme på 21 års fengsel, ifølge politiadvokat Anne Siv Åvitsland.

16.mars 2011 foretok Fylkesnemnda i den aktuelle kommunen et vedtak om at barna skulle flyttes i fosterhjem. Dette ble gjennomført i starten av april 2011.

Da hadde det gått ett år fra de yngste barna selv forsøkte å melde fra i barnahagen om volden de ifølge siktelsen ble utsatt for i hjemmet.

Av Fylkesnemndas vedtak framgår det at en av de yngste guttene fortalte i barnehagen våren 2010 at han ble slått hjemme av både mor og far. Dette gjentok gutten i samtaler med BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) før jul i 2010 og i barnehagen i januar 2011.

- Når barnevernet vet at barna har meldt fra om vold i hjemmet, burde ikke de ha overtatt omsorgen for barna på et tidligere tidspunkt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer