- Når man ser bak tallene er det ganske tydelig at menn er «dummere» enn kvinner

Menn skader seg oftere enn kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Menn mellom 20 og 39 år skader seg dobbelt så mye som kvinner i samme aldersgruppe. Det viser en ny rapport fra Helsedirektoratet.

Rapporten «Personskadedata 2013» tar for seg rundt en tredel av de totalt over 300 000 personskadene som ble behandlet i norske helseforetak i 2013, skriver Aftenposten.

Og tallenes tale er krystallklare: Menn skader seg oftere enn kvinner helt opp til aldersgruppen 60 år og eldre, da er det kvinnene som skader seg mest.

Men i aldersgruppen 0-59 år er det menn som skader seg mest. Særlig stor er forskjellen i aldersgruppen 20-39 år, der over dobbelt så mange menn skader seg som kvinner.

- Når man ser bak tallene i skadestatistikken, er det ganske tydelig at menn er «dummere» enn kvinner, sier Morten Hestnes hos Traumeregisteret ved Oslo universitetssykehus. Han mener at noe av årsaken til dette er at menn er mer villige til å ta risiko, i tillegg til at de oftere er påvirket av alkohol eller andre rusmidler.

Menn skader seg hovedsakelig etter slag, støt på grunn av kontakt med gjenstand, mennesker og dyr, og kutt, bitt og stikk. Mange av skadene relaterer seg også til arbeidsulykker, idrettsulykker og kriminalitet, der menn er mer aktive enn kvinner.

For kvinner er hesteridning noe av det som oftest fører til skader.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer