Oslo  20150312.
Reaksjoner etter regjeringspartiene, KrF og Venstre presenterer forslag til ny arbeidsmiljølov under en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget i Oslo torsdag, her Dag Terje Andersen, AP.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Oslo 20150312. Reaksjoner etter regjeringspartiene, KrF og Venstre presenterer forslag til ny arbeidsmiljølov under en pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget i Oslo torsdag, her Dag Terje Andersen, AP. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

- Når man setter to høyrepartier i regjering, får man høyrepolitikk

- De svakeste på arbeidsmarkedet blir taperne, sier Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap mener endringene som regjeringspartiene er blitt enige med KrF og Venstre om, vil gjøre unge og svake grupper til tapere på arbeidsmarkedet.
  - KrF sviktet - Det er bare å se til Sverige. Det har ikke blitt lettere å få jobb, men lettere å kaste folk ut av jobben. Der er 50 prosent av de unge midlertidig ansatt, og 20 prosent er ledige, sier Aps talsmann i arbeids- og sosialkomiteen, Dag Terje Andersen, til Dagbladet.

KrF var i utgangspunktet mot å innføre generell adgang til midlertidig ansettelse. Men mener nå at de ved å være med på avtalen, har fått endringene i en mer arbeidstakervennlig retning.

Høyre-politikk Andersen slår fast at Høyre/Frp-regjeringen i denne saken stort sett har fått det som den vil.

- Sentrumspartiene sørger for det. Jeg er skuttet over at etter alle høringene som har vært i saken, etter at en samlet fagbevegelse, funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og alle som er berørte av forslaget om midlertidige ansettelser, har bedt om at det blir droppet.

Jeg hadde jo håpet at KrF og Venstre skulle få gjort noe med det, men jeg er egentlig ikke overrasket. Når de setter inn Høyre og et parti til høyre for Høyre i regjering, så får de jo «til høyre for Høyre-politikk».

Søndagsjobbing - Her har regjeringen i all hovedsak fått gjennomslag. Blant annet så så bidrar de to partiene til at det blir lettere å gjennomføre søndagsåpne butikker. Det er jo litt skuffende, men omtrent som forventet.

Andersen sier Arbeiderpartiet trolig vil stemme mot hevingen av aldersgrensa til 72 år.

- Det er typisk for regjeringen og samarbeidspartiene at de gjør den typen ting uten å bry seg om partene i arbeidslivet. For i denne saken har arbeidstaker- og arbeidsgiversiden har vært samstemte. Dette er et  nytt eksempel på at denne regjeringen har sluttet å forholde seg til trepartssamarbeidet. Det er kanskje det mest alvorlige med regjeringens arbeidsform, sier Andersen.