KOKER OVER: Delray Johnson klarer ikke å kontrollere sinnet når mannen som drepte hans gravide søster smiler til ham. Vis mer Vis mer

Når massedrapsmannen flirer hånlig, svartner det fullstendig. Går plutselig til angrep

Må holdes tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Broren til et av ofrene i en brutal drapssak, som i disse dager behandles av retten i Cleveland i delstaten Ohio, mistet besinnelsen da han sto ansikt til ansikt med morderen.

Delray Johnson henvendte seg direkte til 21 år gamle James Sparks-Henderson, og gjorde det klart at han var «glad» den domfelte skulle «lide resten av livet».

Men da Sparks-Henderson ifølge Cleveland.com hånflirte av Delray Johnsons følelsesladde innlegg, svartnet det fullstendig.

Johnson kastet seg mot 21-åringen, og måtte holdes tilbake av en rekke politibetjenter før han ble slept ut av rettslokalet.

Fem drap

James Sparks-Henderson hadde da allerede innrømmet å ha drept fem personer; Sherita Johnson (41), hennes ufødte barn, Lemon Bryant (60), Ja'Ria Taylor (19) og Shaylona Williams (17). Johnsons 9 år gamle datter ble lettere skadd i angrepet som skjedde i november 2014.

Ifølge CBS News stoppet Sherita Johnson bilen foran familiens hjem den aktuelle novemberkvelden for å la sin ni år gamle datter hente noen klær inne i huset.

Idet niåringen kom inn i huset oppdaget hun at tre personer var skutt og drept, og en maskert mann løp forbi henne.

Han avfyrte to skudd mot jenta, men hun ble bare lettere skadd. Deretter løp han bort til bilen og skjøt Sherita Johnson. Hennes to år gamle sønn som satt i baksetet kom fra hendelsen uten skader.

Ukjent motiv

Sparks-Henderson, som innrømmet å ha begått de fem drapene for å unngå dødsstraff, ble arrestert et halvt år senere på en McDonalds-restaurant i samme by.

Politiet har ifølge CBS News fortalt at den nå 21 år gamle mannen var i besittelse av en pistol, og at analyser bekreftet at det var det samme våpnenet som ble brukt drapskvelden.

De har også funnet DNA-bevis som knytter Sparks-Henderson til åstedet, og de har også kunnet slå fast at mobiltelefonen til 21-åringen befant seg i området i tidsrommet da drapene fant sted.

Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig hva som var motivet hans, men politiet har bekreftet at Ja'Rio Taylord var bestevennen til drapsmannen.

Sparks-Henderson ble dømt til fem ganger livstid i fengsel uten muligheten for prøveløslatelse.

15 000 drept i fjor

Nærmere 15.000 mennesker ble drept med skytevåpen i USA i 2016, drøyt 3.700 av dem barn. Over 30.000 andre ble såret i skyteepisoder, viser en oversikt fra Gun Violence Archive.

Antallet drap begått med skytevåpen i USA har økt jevnt de siste årene, fra 12 547 i 2014 til 14 959 i fjor. Dette er en økning på drøyt 19 prosent på bare to år.

Chicago er den amerikanske byen som hadde flest drap i fjor med 762, men Cleveland ligger høyere på statistikken over antall drap pr. innbygger.

Ifølge The Trace ble 20 personer per 100 000 innbyggere i Cleveland drept i fjor. Til sammenlikning var det tilsvarende tallet i Chicago 16,4.

New Orleans topper den dystre statistikken med 46,9 drap per 100 000 innbyggere.