Når musikken stopper, blir det alvor i Red Light District

Karene som følger med på danseshowet får seg en kalddusj når det harde budskapet dukker opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Reiseguidene vil gjerne fortelle deg om Amsterdams kanaler, museer og Anne Franks hjem. Men for mange er det noe helt annet man forbinder med den nederlandske hovedstaden:

Dopen fra coffe shops-ene rundt om i byen, innkranset av prostituerte i de karakteristiske vinduene i Red Light District.

Nå har politikerne i Amsterdam sakte, men sikkert begynt å gjøre noe med ryktet som en dophovedstad i Europa, mens sexturismen ser ut til å leve i beste velgående.

Flere har hevdet at den åpne prostitusjonen i byen faktisk er positivt for kvinnene, siden de velger det selv i mer eller mindre kontrollerte former.

Men gruppa Stop the Traffik er av en annen mening. De jobber mot trafficking på verdensbasis, og mener at menneskehandelen i stor grad preger også det verdenskjente horestrøket i Amsterdam.

Nylig gjennomførte de et stunt i byens gater, som du kan se i videoen over.

Danseshow med bismak Interesserte forbipasserende - ikke overraskende er det flest menn - stopper opp for å få med seg et dansenummer utført av seks tilsynelatende prostituerte.

Tilskuerne følger spent med, og noen viser atpåtil fram sine egne dansetrinn foran de dansende gledespikene, men pipa får en annen lyd med en gang musikken stopper.

For da går det opp for mann og mus at danseshowet slett ikke er det de ventet seg. Når musikken stopper kommer nemlig et banner til syne, med følgende påskrift:

«Hvert år blir tusenvis av jenter lovet en dansekarriere i Vest-Europa. Dessverre ender de opp her. Stop the Traffik. Folk skal ikke kjøpes og selges».

1,2 millioner barn i året Videoen av stuntet har gått som en farsott på nettet, og beveget seg raskt opp mot 1 million visninger.

Ifølge gruppas nettsider viser tall fra FN at 1,2 millioner barn blir ofre for menneskehandel hvert år. I tillegg trekker de fram statistikk fra Den internasjonale arbeiderorganisasjonen som viser at minst 12,3 millioner er utsatt for tvangsarbeid på verdensbasis.

- På grunn av den skjulte og ulovlige naturen til menneskehandel, er det vanskelig å samle inn statistikk som viser størrelsen på problemet, erkjenner gruppa.