LITE FART: - De fleste ler litt når de ser den og lurer på om det er noe fart i den. Det er det ikke, sier pilot Stian Ødegaard til rb.no om polititraktoren som er stasjonert på Gardermoen. Foto: Oslo Lufthavn Gardermoen / Facebook
LITE FART: - De fleste ler litt når de ser den og lurer på om det er noe fart i den. Det er det ikke, sier pilot Stian Ødegaard til rb.no om polititraktoren som er stasjonert på Gardermoen. Foto: Oslo Lufthavn Gardermoen / FacebookVis mer

- Når politiet på Gardermoen skal fakke tjuver som ikke løper så fort

Norges første polititraktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Når politiet på Gardermoen skal fakke tjuver som ikke løper så fort, skriver Oslo Lufthavn til bildet av den nye polititraktoren som de har postet på Facebook.

Det nye politikjøretøyet er det eneste av sitt slag her til lands. Men Norges eneste politiuniformerte traktor skal verken jakte bønder eller tyver som løper sakte.

Traktoren skal i stedet bidra til å få politihelikopteret kjapt opp i lufta, skriver Romerikes Blad, som først omtalte saken.

Den har som oppgave å trekke hengeren som politihelikopteret står på, ut av hangaren.

Traktoren tilhører Politiets helikoptertjeneste og er stasjonert på Gardermoen.

- De fleste ler litt når de ser den og lurer på om det er noe fart i den. Det er det ikke, sier pilot Stian Ødegaard til rb.no.