- Når politiet tar foreldrene hans som gisler, vil han heller sitte fengslet selv

Menneskehandel-siktede Sajjad Hussain godtar to nye uker i isolasjon, men nekter all skyld i Lime-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av de antatte hovedmennene i Lime-komplekset, Sajjad Hussain (37), var den første som ble pågrepet i saken og har i dag allerede sittet varetektsfengslet i fire uker.

Nå har han besluttet å akseptere ytterligere fengsling i to uker i full isolasjon. Hussains advokat, John Christian Elden opplyser at 37-åringen nå har blitt fortalt av politiet om at også hans mor og far er fengslet, og at det er noe av bakgrunnen for at han samtykker til fengslingsforlengelse.

- Når politiet tar foreldrene hans som uskyldige gisler, vil han heller sitte fengslet selv slik at de kan komme seg raskt ut. Han har derfor godtatt at retten fengsler ham i inntil to uker til, sier 37-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Dagbladet.

- Uskyldig Sajjad Hussain er siktet for grov menneskehandel, og benekter at han har hatt arbeidsgiveransvar for den ene fornærmede han er avhørt om. Politiet mener å kunne dokumentere at Lime-sjefen står bak grov utnytting av flere utenlandske arbeidere i forbindelse med Lime-driften.

- Han er klar på sin uskyld. Siktelsen mot ham gjelder bare lønns- og arbeidsforhold og ikke alle andre typer forhold media har skrevet om, sier Elden, som nå jobber med å skaffe seg oversikt over etterforskningsmaterialet som advokatene så langt har fått.

- På søndag, fire uker etter hans forrige avhør, sendte politiet oss flere permer med dokumenter. Så da tar vi det i ro og orden og leser dokumentene først, sier Elden.

Påtaleansvarlig Åsmund Yli bekrefter at Hussain er besluttet fengslet i nye to uker i full isolasjon og at politiet avventer å vurdere behovet for ytterligere forlengelse.

Mange i familien siktet Dagbladet avslørte for én måned siden at Hussain var pågrepet på Gardermoen i det han var på vei til Portugal. Han var da siktet for grov menneskehandel i forbindelse med butikkdriften, men etter alt å dømme ble pågripelsen framskyndet av den uventede reiseplanen.

I storaksjonen tirsdag ble så både 37-åringens storebror, Sajid Hussain, deres ektefeller, foreldre, søster og svigerfar pågrepet og siktet for ulike forhold. Foreldrene knyttes blant annet til oppbevaring av flere hundre tusen kroner i kontanter for sønnen og sekssifrede pengeoverføringer, men nekter straffskyld etter siktelser for grovt heleri.

SIKTET FOR MENNESKEHANDEL: Sajjad Hussain (37), er eier og daglig leder i Lime Minipris, franchiseselskapet bak dagligvarekjeden. Han ble pågrepet 16. august og siktet for grov menneskehandel, tre uker før politiet og kontrollymyndighetenes storaksjon mot Lime-nettverket sist tirsdag.  Foto: Øistein Norum Monsen
SIKTET FOR MENNESKEHANDEL: Sajjad Hussain (37), er eier og daglig leder i Lime Minipris, franchiseselskapet bak dagligvarekjeden. Han ble pågrepet 16. august og siktet for grov menneskehandel, tre uker før politiet og kontrollymyndighetenes storaksjon mot Lime-nettverket sist tirsdag. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Totalt er minst 20 personer pågrepet i komplekset, hvorav elleve er siktet for grov menneskehandel eller medvirkning til dette. Andre er siktet for blant annet grovt bedrageri, heleri og bevisforspillelse.

Så seint som i helga ble det gjort nye ransakinger som medførte at politiet fant personer uten lovlig opphold i Norge som knyttes til en leilighet disponert av Lime-tilknyttede.

I tillegg til menneskehandel mener myndighetene at Lime-saken handler om blant annet skatteunndragelser, lånebedragerier, trygdebedragier, bankkortsvindel, hvitvasking og andre typer økonomisk kriminalitet.