Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Når Rachel selger sex til Mark er det moren hans som ber henne om å komme

Nå er Rachel i Norge for å kjempe mot sexkjøpsloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har ingen kjæreste, så jeg har ingen helt spesiell person å dele følelsene mine med. Rachel får meg til å føle at jeg har en kjæreste.

Stemmen tilhører Mark, men den er ikke hans. Stemmen kommer fra en maskin og den er metallisk, men øynene til den funksjonshemmede mannen stråler ekte lykke.

Scenen er fra traileren til den australske filmen «Scarlet Road» som vises på Bergen Internasjonale Film Festival denne uka, og i den forbindelse er sexarbeideren (det er tittelen hun selv bruker, journ.anm.) Rachel i Norge for å kjempe mot den norske sexkjøploven.

Halvparten av kundene Ifølge loven som ble innført i 2009 er møtet mellom Rachel og Mark ulovlig. Selv om det i realiteten er Marks eneste mulighet til å oppleve intimitet, noe hans mor har tatt konsekvensen av når hun bidrar til kontakten og steller sin funksjonshemmede sønn før Rachel kommer på besøk.

Rachel Wotton mener kjøp av sex bør avkriminaliseres i alle land, slik det ble gjort i Australia i 2003, slik at de som selger sex får trygghet og aksept og dem som ikke får sex «gratis» også har en mulighet til å oppleve intimitet.

- Vi har mange ulike roller. Det er mange mennesker i verden, og mange av dem lengter bare etter menneskelig kontakt og berøring, eller noen å dele tankene sine med. Alt handler ikke om samleie, penetrering og sex, sier Rachel til NRK, som har arbeidet som sexarbeider i en årrekke og anslår at halvparten av hennes kunder har en funksjonshemming.

«Nei» fra handikapforbundet Flere av de handikappede i filmen får hjelp av sine egne foreldre til å få kontakt med prostituerte, slik at de kan ha et sexliv. Rachel mener norske myndigheter fratar mennesker i samme situasjon denne muligheten.

MAMMA HJELPER: Moren til Mark hjelper ham slik at Rachel kan komme på besøk. Hun steller ham også litt ekstra med parfyme slik at han skal føle seg vel.
MAMMA HJELPER: Moren til Mark hjelper ham slik at Rachel kan komme på besøk. Hun steller ham også litt ekstra med parfyme slik at han skal føle seg vel. Vis mer

Norges handikapforbund støtter imidlertid ikke Rachel Wotton og budskapet i «Scarlet Road».

- Sex er en del av det gode liv, men vi tror ikke at det er viktig å endre lovgivningen vi har i dag for at funksjonshemmede skal kunne kjøpe seg sex, sier leder i Norges handikapforbund til NRK.

MISTET JOMFRUDOMMEN: Moren til denne mannen ønsket at han skulle miste jomfrudommen. Det hjalp på humøret da Rachel kom på besøk.
MISTET JOMFRUDOMMEN: Moren til denne mannen ønsket at han skulle miste jomfrudommen. Det hjalp på humøret da Rachel kom på besøk. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media