TØFF LITEN JENTE: Seks år gamle Sarah Patel grep inn da farens butikk ble ranet av menn med øks. Hun blir nå hyllet for motet sitt. Vis mer Vis mer

Fem 16-åringer siktet i New Zealand:

Når raneren kommer inn i farens butikk med øks, griper Sarah (6) inn

- Hun sa at det ikke er pent og slå og at hun ville stoppe det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag ettermiddag kom seks maskerte ungdommer inn i butikken til familien Patel i West Auckland i New Zealand.

Overvåkningsvideo viser Sarah Patel (6) og faren Suhail Patal komme løpende inn i et rom.

Motstandsmannen Harry (95) la ut en felle for eldresvindlerne: - Jeg er på en måte vant til kjeltringer. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Like etter kommer enda en ansatt, og en mann med øks.

Trodde det var faren

Den maskerte mannen står over en av de butikkansatte når seksåringen går mellom dem og forsøker å avverge situasjonen.

- Jeg ble overrasket og spurte henne hva hun prøvde å gjøre, om hun prøvde å redde meg. Heldigvis ble hun ikke skadd, sier Suhail Patal i et intervju med NZ Herald.

- Hun sa 'Det er ikke pent å slå. Jeg ville stoppe det', skyter moren inn.

Ifølge faren hadde han nettopp kommet tilbake etter å ha hentet datteren på skolen sammen med kona og svigerfaren.

- En av mennene hadde en øks i hånda og han jaget oss. Jeg snudde meg rundt og så at den lille datteren til sjefen var der og jeg prøvde å få dem ut så fort som mulig ved å distrahere ham, forteller 19 år gamle Jordan Byrt som var på telefonen med en kunde da mennene kom inn.

SJOKKERER: En raner tok seg inn på en bar i Frankrike i håp om å få med seg litt penger i sekken. Men han hadde neppe sett for seg hvordan den kvinnelige eieren ville reagere. Video: Reuters Vis mer

Sarahs far sier at hun trodde at det var faren som ble angrepet, da Byrt ble tvunget ned på gulvet.

- Jeg var ikke redd, sa Sarah i ettertid.

Fem stykker siktet

De seks mennene skal ha kommet seg ut av lokalene med en pose med mobiltelefoner, og ifølge NZ Herald fulgte Sarahs foreldre etter dem da de dro fra stedet.

Politiet ble så koblet på og fortsatte jakten på egenhånd.

«Fem 16 år gamle gutter skal møte i North Shore District Court i morgen i forbindelse med et voldelig ran i North Shore og en jakt over deler av Auckland denne ettermiddagen», skrev politiet i New Zealand i en pressemelding mandag kveld.

De opplyser at alle fem vil bli siktet for voldelig ran, forsettlig skadeforvoldelse og for ikke å ha fulgt kausjonsreglene.

- BEDRE AT JEG KJEMPER: Mannen kommer inn i butikken og skal betale for en brus. Mens kassereren finner vekslepenger, drar han fram en pistol. Video: Burke County sheriff’s office Vis mer

«Føreren av bilen vil bli siktet for å ha tatt en bil ulovlig, hensynsløs bilkjøring og for ikke å ha stoppet. De fire passasjerene vil bli siktet for å ha tatt seg inn i kjøretøyet ulovlig».

Den siste som deltok i ranet er ennå ikke tatt.

Ifølge familien går alt fint med seks år gamle Sarah og at hun går på avstressende medisiner.