Når sjåføren oppdager hva han har glemt, bestemmer han seg for å rygge på motorveien

Slapp unna med advarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kunne gått riktig galt da en sjåfør bestemte seg for å rygge opp akselerasjonsfeltet på en motorvei i Sydney.

Opptakene viser en sjåfør som forsøker å rygge flere ganger i løpet av fire-fem minutter i en 80-sone. Han holder også på å utløse en kjedekollisjon i flere av tilfellene.

Hendelsen ble fanget opp av et overvåkningskamera ved Gore Hill motorvei mandag. På strekningen må bilistene gjennom tunnelen Lane Cove, hvor man må betale bompenger ved passering.

Årsaken? Mannen hevder han måtte stoppe bilen fordi han ikke var utstyrt med en e-TAG, noe som tilsvarer bompengebrikken autoPASS her i Norge.Ikke før en redningsbil kom til stedet godtok sjåføren å kjøre riktig vei - fremover.

Mannen fikk en bot og slapp unna med en advarsel fra politiet.

Andrew Head, talsmann for bompengeselskap Transurban, sier til australske 9NEWS at førerens atferd kunne ført til en svært alvorlig ulykke.

- Hvis noen gjør en feil og kjører inn på en av våre motorveier, og er usikker på hvordan man skal betale, ikke få panikk, sier han til 9NEWS, før han legger til at det alltid kan ordnes på et vis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer