Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Når sjåføren oppdager hva han har glemt, bestemmer han seg for å rygge på motorveien

Slapp unna med advarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kunne gått riktig galt da en sjåfør bestemte seg for å rygge opp akselerasjonsfeltet på en motorvei i Sydney.

Opptakene viser en sjåfør som forsøker å rygge flere ganger i løpet av fire-fem minutter i en 80-sone. Han holder også på å utløse en kjedekollisjon i flere av tilfellene.

Hendelsen ble fanget opp av et overvåkningskamera ved Gore Hill motorvei mandag. På strekningen må bilistene gjennom tunnelen Lane Cove, hvor man må betale bompenger ved passering.

Årsaken? Mannen hevder han måtte stoppe bilen fordi han ikke var utstyrt med en e-TAG, noe som tilsvarer bompengebrikken autoPASS her i Norge.

Ikke før en redningsbil kom til stedet godtok sjåføren å kjøre riktig vei - fremover.

Mannen fikk en bot og slapp unna med en advarsel fra politiet.

Andrew Head, talsmann for bompengeselskap Transurban, sier til australske 9NEWS at førerens atferd kunne ført til en svært alvorlig ulykke.

- Hvis noen gjør en feil og kjører inn på en av våre motorveier, og er usikker på hvordan man skal betale, ikke få panikk, sier han til 9NEWS, før han legger til at det alltid kan ordnes på et vis.

- Bare fortsett. Ikke sett deg selv, eller andre, i fare. Du har tre dager til å betale avgiften på, og vi vil alltids kunne ordne det senere.