- Narko- krigen er tapt

Nini Stoltenberg mener legalisering av hasj er første steg på veien til en bedre narkotikapolitikk. Hun kritiserer alle regjeringer de siste 30 åra, inkludert sin brors, for feighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Nini Stoltenberg er sterk og kampklar for sin hjertesak: norsk narkotikapolitikk. Det vil si - mangelen på den. I dag deltar hun i debatt på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer, med utgangspunkt i en påstand fra professor Nils Christies om at krigen mot narkotika er tapt.

Det var lenge en offentlig hemmelighet at Thorvald Stoltenbergs datter var narkoman. Et TV2-program med de to gjorde et enormt inntrykk. Nini mottok over 2000 brev fra takknemlige mennesker som har opplevd narkomani på nært hold.

Narkokrigen tapt

Nini påpeker at vi i 30 år har holdt på med behandling og lovgivning på narkotikaområdet, og at ingenting tyder på at det har fungert.

- Det eneste riktige er å innse at krigen mot narkotika er tapt. Så lenge vi tror på den totale rusfrihet, kommer vi ingen vei. Utbredelsen og omsetningen er for omfattende og har holdt på for lenge. Vi må godta dette som et faktum, og bygge en ny narkotikapolitikk derfra. Blant de tingene vi må forholde oss til, er legalisering av hasj. Det er en brannfakkel, men en viktig sak å få på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer