Narko-bil med milliard-last krasjet med parkert politibil

Politiet i Sydney fant narkotika verdt over en milliard i en varebil som kjørte inn i en parkert politibil utenfor en politistasjon.

KRASJ: En varebil krasjet med en politibil i Sydney mandag. I varebilen fant politiet store mengder narkotika. Foto: New South Wales Police Force / Handout via REUTERS / NTB scanpix
KRASJ: En varebil krasjet med en politibil i Sydney mandag. I varebilen fant politiet store mengder narkotika. Foto: New South Wales Police Force / Handout via REUTERS / NTB scanpixVis mer

Varebilen, en Toyota HiAce, kjørte raskt fra stedet etter sammenstøtet mandag.

Den 26 år gamle antatte føreren ble pågrepet en time senere, mindre enn en 10 minutters kjøretur unna politistasjonen. Da fant politiet også narkolasten.

BESLAG: Politiet fant 237 kilo metamfetamin i varebilen. Foto: Reuters / NTB scanpix
BESLAG: Politiet fant 237 kilo metamfetamin i varebilen. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

237 kilo «ice», en type metamfetamin, befant seg i HiAce-en. Verdien av stoffet anslås til 1,2 milliarder kroner.

26-åringen møtte tirsdag i retten i bydelen Burwood i Sydney, ifølge The Guardian. Han er siktet både for narkolovbrudd og for uaktsom kjøring.

- Denne mannen har åpenbart hatt en veldig, veldig dårlig dag. Å krasje inn i en politibil med så mye narkotika, det er ganske spesielt, sier politiets talsmann Glyn Baker.

Han beskriver narkobeslaget som et av de enkleste som noen gang er gjennomført i den australske delstaten New South Wales.