Narko-penger smører PKKs krigsmaskin

BERLIN (Dagbladet): Det kurdiske Arbeiderpartiet PKK tjener grovt på utpressing av tyske narko-handlere. Hver uke mottar organisasjonen fire millioner heroinkroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som tidligere har vært en antatt forbindelse mellom kriminelle miljøer og PKK, er nå blitt helt åpenlys, sier politimester Hans-Dieter Klosa i delstaten Niedersachsen til ukemagasinet Focus i dag.

Den 9. juli gjennomførte politiet i Hamburg og Hannover store razziaer mot narkobakmenn.

Beviser

Nærmere 30 prominente heroingrossister ble pågrepet. Etterforskerne beslagla store mengder dokumenter - men også våpen.

En talsmann sier at det dreier seg om en internasjonal bande som omsetter heroin for over en milliard kroner i året, bare i Tyskland.

Nå viser det seg at PKK ikke bare selv driver innsmugling og står bak salg av hard narkotika. Folk fra organisasjonen sitter med detaljkunnskaper om konkurrerende banders aktiviteter. Disse blir avkrevd en bestemt prosentdel av omsetningen sin.

Betaler

Selv om slike bander som regel er godt organisert og bevæpnet, har ingen av dem lyst til å legge seg ut med PKK. De velger heller å betale.

Politiet registrerer at rundt fire millioner kroner i uka på forskjellige måter blir overført til PKK-konti i utlandet. Dette har foregått siden oktober 1998.