Narko-rekord

Det har vært en rekordstor økning i antall narkotikasaker første halvår 2001. Kriminalpolitisentralen (Kripos) registrerte 11.095 narkotikasaker, en økning på 18,2 prosent sammenlignet med første halvår i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Størst økning har det vært for beroligende tabletter, amfetamin, smertestillende tabletter, cannabis og ecstasy, mens det er en markert nedgang for LSD, khat og dopingmidler. For andre stofftyper er det små eller ingen endringer.

Det ble beslaglagt 232 kilo cannabis i årets første seks måneder, noe som er markert mindre enn de siste sju årene. Samtidig har antallet beslag steget med 13 prosent.

Antall ecstasybeslag økte også med 13 prosent. I alt ble det beslaglagt 43.422 ecstasytabletter fordelt på 481 beslag. Økningen er ifølge Kripos markant, men ikke så dramatisk som de siste to årene.

Størst økning har det vært i beslag av beroligende tabletter av typen Valium og Rohypnol. I første halvår 2001 ble det beslaglagt om lag 350.000 tabletter fordelt på 2.900 beslag av disse legemidlene. Dette er en økning på 45 prosent i forhold til første halvår i fjor.(NTB)