Narko-siktet norsk kvinne innlagt på sykehus i Ecuador

- Alvorlig syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske kvinnen som sitter fengslet i Ecuador, siktet for narkotikasmugling, er innlagt på sykehus på grunn av alvorlige helseproblemer.

- Min klient er alvorlig syk, og hun får ikke de medisinene hun skal ha. Hun ble derfor innlagt på sykehuset, sier advokat Nils A. Grønås til Lindesnes.

Konsulatet i landets hovedstad Quito sendte bekymringsmelding til advokaten etter at de ikke fikk tak i henne da de besøkte fengslet onsdag.

- De ansatte i fengselet sa at kvinnen var blitt alvorlig syk og var brakt til sykehus. De er tydelig bekymret, sier Grønås.

Kvinnen har diagnoser som gjør henne avhengig av daglige medisiner. Disse har hun ikke fått siden hun ble flyttet til et nytt fengsel for drøye to uker siden.

- Konsulatet får ikke lov til å levere medisiner inn i det nye fengslet. De har ikke fått en spesiell begrunnelse for det, annet at det skal dreie seg om sikkerhetsmessige årsaker, sier advokaten. Han har fått forståelsen av at hun var tilbake i fengselet torsdag, men hun er fremdeles uten medisiner.

Rettssaken mot kvinnen er berammet til førstkommende mandag. Etter planen skal den gjennomføres uansett kvinnens tilstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer