Narko-sjokk!

STAVANGER (Dagbladet): 43 ungdommer ble i går morges arrestert av politiet under et raveparty i Sivilforsvarets anlegg på Vålandstoppen midt i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39 personer har innrømmet å ha brukt narkotika i forbindelse med den ville festen. Pågripelsene skjedde uten dramatikk.

Klokka 05.00 natt til i går foretok politiet i Stavanger en razzia mot tilfluktsrommet på Vålandstoppen. Politiet hadde mottatt tips om at mange ungdommer hadde beveget seg mot det, mildt sagt, uvanlige festlokalet. Overraskelsen var stor da det røykfylte lokalet viste seg å være fullt av feststemte og rusede ungdommer.

- Vi vet ikke hvordan ungdommene har kommet seg inn i lokalet. Da vi kom var det mye røyk, og vi pågrep de personene vi mente hadde brukt narkotiske stoffer, sier vaktsjef Arvid Jensen ved Stavanger politikammer til Dagbladet.

43 arrestert

Totalt var det hele 80 mennesker til stede og 43 ungdommer ble arrestert umiddelbart av politiet. Dagen derpå innrømmet 39 av disse å ha brukt narkotika. Politiets narkotikahunder gjennomsøkte lokalet i går og fant totalt 14 brukerdoser narkotisk pulver, samt hasj, amfetamin og LSD. I tillegg fant hundene store mengder brukerutstyr. Selve pågripelsen av ungdommene gikk svært rolig for seg. Det var bare en dør ut av bomberommet, og ingen hadde mulighet til å stikke av.

- Ungdommene var greie og åpnet døra da vi kom til stedet, men de var nok overrasket over at det sto uniformert politi på utsiden, sier vaktsjef Jensen.

Ville raveparties

Det er ikke første gang ungdommer i Stavanger tyr til folketomme lokaler for å avholde ville raveparties, der narkotika og musikk er festens viktigste ingredienser. Normalt dreier det seg om gamle fabrikklokaler eller industribygg. Derfor overrasker det politiet at et tilfluktsrom er tatt i bruk. Markedsføringen foregår stort sett via rykter og muntlige meldinger fra person til person. Det er derfor vanskelig for politiet å ha full oversikt over hvor festene arrangeres.

Ungdommene som ble pågrepet, kan vente seg en bot for bruk av narkotika og for å ha brutt seg inn i Sivilforsvarets lokaler.