Narko-sopp midt i Oslo

Den narkotiske soppen spiss fleinsopp vokser midt i Oslo. Dagbladet har møtt «Esten» som hver dag plukker og ruser seg på den soppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg finner den overalt, i parker, men spesielt på gravlunder. Det er høysesong nå, sier «Esten» (33). Jeg må ha rundt 30 for å få en skikkelig rus. Bare på den lille flekken her har jeg funnet 60- 70 sopper, sier han.

Nesten som LSD

Dagbladet møter «Esten» i Gamlebyen i Oslo, bare et par kvartaler fra politihuset på Grønland. Han snakker gjerne med oss, men vil ikke ut med sitt egentlige navn, på grunn av barna sine. «Esten» er en hyggelig fyr som har havnet på skråplanet.

- En politibil kjører forbi, men enser ikke oss.

- Nei, purken bryr seg ikke. De skjønner vel ikke hva jeg driver med, sier han.

- Virkningen er nesten som LSD. Du får halliser. Det er sikkert ikke bra for helsa, men det blåser jeg i, sier «Esten», som forteller at han nå har nok til to tripper.

Ikke politiprio

I morgen skal han fortsette å lete andre steder.

- Nei, jeg forteller ikke hvor de best fleinstedene er. Da kommer det bare andre og tar dem, sier han og bommer Dagbladet for 20 kroner.

Narkotikapolitiet bruker ikke store ressurser på fleinsoppsankere. Det å plukke fleinsopp og spise den er ulovlig. Men da må politiet bevise at det er gjort med forsett.

TVILSOM SOPP: - Det er mye fleinsopp i Oslo nå. Jeg finner dem overalt i parker, forteller «Esten», som Dagladet møtte et par kvartaler fra politihuset på Grønland. I bakgrunnen sees Oslo Plaza.