HARDE ANKLAGER: Venezuelas forsvarsminister, Henry Rangel Silve (t.v.) anklages av USA for aktivt å støtte FARC-geriljaens narkotrafikk. Her sammen med Cubas president Raul Castro (i midten) og Venezuelas visepresident Elias Jaua (t.h.) Foto: AFP PHOTO/Leo RAMIREZ
HARDE ANKLAGER: Venezuelas forsvarsminister, Henry Rangel Silve (t.v.) anklages av USA for aktivt å støtte FARC-geriljaens narkotrafikk. Her sammen med Cubas president Raul Castro (i midten) og Venezuelas visepresident Elias Jaua (t.h.) Foto: AFP PHOTO/Leo RAMIREZVis mer

Narkoanklager mot Venezuelas forsvarsminister

USA hevder Venezuelas nye forsvarsminister Henry Rangel Silva er en narkokonge som kan knyttes til kokainsmugling fra nabolandet Colombia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Hugo Chávez utnevnte Rangel til forsvarsminister fredag og betegnet generalen som en god og ydmyk soldat som har kjempet for sitt folk.

USA anklaget i 2008 Rangel og en annen høytstående venezuelansk offiser for aktivt å støtte den colombianske FARC-geriljaens narkotrafikk. Begge de to offiserene avviste anklagen.

Venezuela har lenge vært et transittland for colombiansk kokain på vei til USA og andre land.

Chávez avbrøt i 2005 alt samarbeid med det amerikanske narkotikapolitiet DEA og anklaget deres agenter for å være spioner som krenket Venezuelas suverenitet.

Forholdet mellom de to land har lenge vært anstrengt, til tross for at nærmere 10 prosent av oljen USA importerer kommer fra Venezuela.

Washington anklaget i september fire nære medarbeidere av Chávez for å forsyne FARC med våpen, en anklage Venezuela hevdet var en fornærmelse.

(NTB)