Regisserte narkotransport til Norge:

Narkobaron fikk «svært høy strafferabatt»

Retten mente innførselen av 97 kilo amfetamin kvalifiserte til 15 års fengsel. Så fikk den nederlandske 30-åringen sju års strafferabatt.

GIGANTBESLAG: I januar 2015 ble det beslaglagt 97 kilo amfetamin ved grenseovergangen på Svinesund. Nå er bakmannen dømt. Foto: Politiet
GIGANTBESLAG: I januar 2015 ble det beslaglagt 97 kilo amfetamin ved grenseovergangen på Svinesund. Nå er bakmannen dømt. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke møtte en 30 år gammel mann fra Nederland i Oslo tingrett, tiltalt for å være bakmannen bak en narkotikatransport med 97 kilo amfetamin inn til Norge.

Mannen erkjente straffskyld etter tiltalen og ble dømt til åtte års fengsel.

- Vi forholder oss til dommen. Jeg skal diskutere den med klienten mer inngående i løpet av de neste 14 dagene, sier mannens forsvarer i Norge, Morten Furuholmen til Dagbladet.

- Er klienten din fornøyd med dommen?

- Den er til å leve med, vil jeg tro.

Gigantbeslaget

Det var i januar 2015 at norgeshistoriens nest største enkeltbeslag av amfetamin ble gjort av Tollvesenet ved grenseovergangen på Svinesund.

I døgnet som fulgte utførte politiet i Oslo politidistrikt, med hjelp av den pågrepne sjåføren, omfattende etterforskningsarbeid som ledet dem tilbake til den nederlandske 30-åringen.

Bakmannen ble ikke pågrepet på det aktuelle tidspunktet, men tre litauere som skulle motta narkotikaen ble pågrepet omtrent et døgn etter at den først ble beslaglagt på Svinesund.

«Svært høy rabatt»

Til tross for at den nederlandske kureren i lagmannsretten ble dømt til åtte års fengsel og de litauiske mottakerne ble dømt til 13 og 11 års fengsel, ble bakmannen selv dømt til «bare» åtte års fengsel i tingretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer