Narkobaron pågrepet i Mexico

Lederen for Beltrán Leyva-kartellet ble pågrepet på en restaurant, opplyser landets påtalemyndighet.

PÅGREPET:  Bilder av den antatte narkobaronen Hector Beltrán Leyva ble vist under en pressekonferanse ved justisdepartementet i Mexico City. Foto: REUTERS/Attorney General's Office
PÅGREPET: Bilder av den antatte narkobaronen Hector Beltrán Leyva ble vist under en pressekonferanse ved justisdepartementet i Mexico City. Foto: REUTERS/Attorney General's Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):   Mexicanske spesialstyrker gikk onsdag til aksjon mot en restaurant i San Miguel de Allende, hvor de pågrep  narkobaronen Hector Beltrán Leyva, opplyser landets påtalemyndighet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han antas å ha ledet Beltran Leyva-kartellet etter at broren Arturo ble drept av meksikanske styrker i 2009. To andre brødre sitter fengslet for deres rolle i kartellet.

Hector Beltrán Leyva har vært en av landets mest ettersøkte narkobaroner i Mexico og USA. Amerikanske myndigheter utlovet en dusør på opp mot fem millioner dollar for informasjon som kunne føre til pågripelse av Leyva.  

- Beltrán Leyla-kartellet er ansvarlig for smugling av narkotika, blant annet kokain, marihuana, heroin og metamfetamin. De er også ansvarlig for den økende volden i Mexico, og skal stå bak drap, kidnappinger og tortur mot en rekke kvinner, menn og barn i Mexico, heter det i etterlysningen.

Beltrán Leyva-kartellet ble etablert i 2008 som følge av en splittelse i Sinaloa-kartellet, og ble betydelig svekket etter drapet på Arturo og arrestasjonen av de to andre brødrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer