FESTET HJEMME: Henning Warloe forklarte i retten at han brukte narkotika sporadisk, også i sin egen leilighet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FESTET HJEMME: Henning Warloe forklarte i retten at han brukte narkotika sporadisk, også i sin egen leilighet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Narkochattet på homonettsted

Henning Warloe forklarer hva «krydder», «G», «pepper» og «E» betyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingspolitiker Henning Warloe (H) står i dag tiltalt i Oslo tingrett for kjøp og bruk av narkotika. Han nekter for kjøp, men erkjenner delvis straffskyld for bruk.

Aktor Anja Perminow Stenersen ønsker nå skjerpet straff for Warloe. Hun legger ned påstand om betinget fengsel i 26 dager med en prøvetid på to år, i tillegg en bot på 10 000 kroner, samt saksomkostninger etter rettens skjønn.

Det gjør hun fordi hun mener at Warloe ikke skal ha tilståelsesrabatt, fordi han ikke har tilstått i sin helhett, og det ikke er oppnådd noen prosessøkonomisk besparelse.

Warloe startet tidligere i dag sin forklaring, før han ble stilt spørsmål av aktor, politifullmektig Anja Perminow Stenersen. Hun leste opp meldinger fra profilen Warloes profil på nettstedet Gaysir i mai 2011, der det skal ha blitt brukt slanguttrykk for narkotika, som «krydder», «g», «p» og «e».

- Datainnbrudd Warloe bekrefter i retten at det betyr amfetamin, men han hevder det har vært et innbrudd på hans profil.

- Jeg vil ikke påstå at det er noen andre som har skrevet meldingen, for det vet jeg ikke, men det har vært et tilfelle av datainnbrudd, sier Warloe.

Han sier han ikke husker om det er han som har skrevet det, fordi det er så lenge siden.

Aktor Stenersen viser til en ny melding fra hans profil:

- «Vi har krydder og G». Er det du som har skrevet dette?

- Det kan det være ja, sier Warloe.

Han sier at dette betyr: «Vi har amfetamin og GHB».

- Slang Andre uttrykk som dukker opp er «pepper» og «E».

- Pepper er et slanguttrykk for amfetamin, sier Warloe.

Han kan ikke forklare hva han har ment med «E», men sier at han tror det er han som har skrevet meldingen.

- Kan du anta hva du mener med «E»? spør aktor.

TILTALT: Henning Warloe (til høyre) har sagt fra seg alle verv i Høyre og slutter som stortingsrepresentant til høsten. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TILTALT: Henning Warloe (til høyre) har sagt fra seg alle verv i Høyre og slutter som stortingsrepresentant til høsten. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

- Nei, sier Warloe.

I en annen melding skriver han. «Hei, har besøk av (NN). Har E, G og P».

- Betyr det at dere var hjemme hos deg? spør aktor.

Det sier Warloe at det kan være. Her mener han at P står for «poppers», ifølge aktor et legemiddel kalt amylnitritt.

Warloe mener  at «E» i denne sammenheng ikke betyr ecstasy.

- Min seksuelle legning, de jeg har truffet og hva man snakker om på anonyme profiler og få det brettet ut, det synes jeg er ekstremt belastende, sier Warloe i retten.

«Spleiselag» Aktor leser fra Warloes politiforklaring om at det har vært fester med «spleiselag», også hjemme hos ham i stortingsleiligheten, der det er brukt ulike typer narkotika. Warloe fastholder at han selv aldri hadde med seg annet enn lovlige varer, men at han ble tilbudt narkotika av andre som ville være vennlige.

- Det jeg har hatt med har vært ytterst lovlige ting. Øl, vin, snacks, den type ting.
- Når man sitter i et hyggelig lag, har det blitt spurt om jeg har hatt lyst til å prøve. Noen ganger har jeg sagt ja. Dette har jeg kalt for spleiselag, forklarer han i retten.

Overfor Dagbladet bekrefter Aktor Stenersen at det blant annet er begrepet «spleiselag» som har ført til at tiltalen også omfatter erverv av narkotika, noe Henning Warloe ikke har erkjent.

Under bevisførselen legger aktor Anja Perminow Stensersen fram at det ble funnet avklipt sugerør, et brett og poser med rester av narkotika i leiligheten. Det ble også funnet et adgangskort til en konferanse, med teksten «Henning Warloe, stortingsrepresentant», sammen med dette.

RETTEN SATT: Rettssak mot Henning Warloe i dag. Foto: Nina Hansen
RETTEN SATT: Rettssak mot Henning Warloe i dag. Foto: Nina Hansen Vis mer