NARKODØMT: En tidligere narkodømt pleier jobbet med beboere på Strandveien Boliger, flere av dem rusmisbrukere, mens han ventet på påtaleavgjørelsen i en narkosak. Strandveien Boliger ligger under Blakstad sykehus i Asker. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
NARKODØMT: En tidligere narkodømt pleier jobbet med beboere på Strandveien Boliger, flere av dem rusmisbrukere, mens han ventet på påtaleavgjørelsen i en narkosak. Strandveien Boliger ligger under Blakstad sykehus i Asker. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Narkodømt pleier fikk sparken

Denne mannen pleiet rusmisbrukere mens han ventet på påtaleavgjørelsen i en narkosak. Like etter at Dagbladet omtalte saken, fikk han sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I forrige måned avslørte Dagbladet at en narkodømt mann fikk jobb som pleier på Strandveien Boliger i Asker.

Fra i sommer jobbet han med beboere med tunge psykiatriske diagnoser, flere av dem med store rus- og voldsproblemer.

I februar i år ble mannen varetektsfengslet i til sammen seks uker for kjøp og salg av hasj og amfetamin. Da Dagbladet omtalte disse forholdene sist, var saken ferdig etterforsket, men ikke påtaleavgjort.

Fikk sparken - Om dette er en person som nå ikke har noe narkotikaproblem, kan man ikke la en persons fortid ligge ham til last hvis han har gjort opp for seg, sa avdelingssjef for psykiatri på Blakstad sykehus, Carsten Bjerke, den gang.

Kort tid etter fikk imidlertid pleieren sparken. Han ønsker selv ikke å kommentere saken, men uttrykker skuffelse over ledelsen, som ifølge ham opptrådte støttende helt fram til artikkelen sto på trykk.

- Det er overhodet ikke greit at han ble ansatt i utgangspunktet. Jeg synes det må være ledelsens plikt å undersøke hvem de ansetter, vi jobber jo med mennesker med store belastninger, sier en annen ansatt, som ikke tør å stå fram med navn av hensyn til represalier.

«Ingen kommentar» Carsten Bjerke ønsker ikke å kommentere denne artikkelen, av hensyn til at det er en personalsak.

Dette er noen av spørsmålene Dagbladet ønsket svar på fra avdelingslederen:

• Dere har tidligere påpekt at personer som har gjort opp for seg fortjener en ny sjanse. Hvorfor fikk han sparken?
• Hvem tok beslutningen om at han skulle få sparken?
• Når ble denne beslutningen tatt?
• Etter at dere var kjent med at han var under etterforskning, sa dere det var greit at han jobbet ved Strandveien. Mener du fortsatt det?
• Hva slags konklusjon trekker du om ledelsen som har vært utøvd i denne saken?

Granskes av Helsetilsynet I en serie artikler har Dagbladet avslørt hvordan tunge psykiatriske pasienter får ruse seg fritt i de gamle legeboligene på Blakstad sykehus.

Livredde pleiere uttrykker en følelse av maktesløshet overfor utstrakt narkomisbruk blant beboere med tunge psykiatriske diagnoser som paranoid schizofreni. Med mindre det står om liv og helse, nektes de å tilkalle politiet.

Forholdene granskes nå av Helsetilsynet.

INGEN KOMMENTAR: Carsten Bjerke, avdelingssjef psykiatri på Blakstad (t.v), ønsker ikke å kommentere denne saken. Her sammen med Seksjonsleder Liv Tellsgård og psykologspesialist Vegard Leinslie.
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
INGEN KOMMENTAR: Carsten Bjerke, avdelingssjef psykiatri på Blakstad (t.v), ønsker ikke å kommentere denne saken. Her sammen med Seksjonsleder Liv Tellsgård og psykologspesialist Vegard Leinslie. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Pleieren som nylig fikk sparken, ble i 2008 dømt til seks måneders fengsel for trusler, for å ha brukt hasj, amfetamin og GHB, oppbevart kokain, ulovlig skaffet seg pistol og ammunisjon, og kjøring med bil og motorsykkel uten førerkort.

Dagbladet har vært i kontakt med advokat Erik Lindseth, som representerer den tidligere pleieren. Han ønsker ikke å kommentere denne saken.